European Media Partner

Droombaan: betaald bucketlistbestemmingen bezoeken

Businessclass de wereld over vliegen, baden in luxe én hiervoor betaald worden: het klinkt als een droom. Maar wie denkt dat reizen voor je werk één groot feest is, heeft het mis. “Veel reizen betekent ook afzien.” 

Noor de Groot is een bezig bijtje. Ze heeft 700.000 volgers op Instagram. Ze blogt en vlogt over mode en reizen. En daarnaast is ze moeder van dochtertje Olivia. Wie na het bekijken van haar Instagramfeed de conclusie trekt dat haar leven een aaneenschakeling is van door merken gesponsorde snoepreisjes, heeft het mis.


Noor de Groot is een keiharde werker en áltijd bezig met het bedenken van nieuwe content. Dat doet ze samen met geliefde Sander Kleinenberg – die naast ‘Instagram Husband’ producer en dj is. Met hun dochtertje vliegen de twee de hele wereld over. “Als Olivia straks naar school moet, kunnen we minder makkelijk samen reizen”, zegt ze. Daarom geniet ze er nu extra van. De Groot neemt haar dochtertje altijd mee als ze langer dan drie dagen van huis is. Maar de trips die de Queen of Jet Lags maakt, zijn vaak genoeg kort van duur. Als ze naar Parijs vliegt om te werken voor Dior, bijvoorbeeld. Op die momenten moet ze Olivia missen. “Dat is een nadeel van mijn werk. Ik vind het verschrikkelijk als ze niet bij me is”, zegt ze. Wat ook minder leuk is: haar constante slaapgebrek. “Ik heb zeven uur slaap nodig, maar daaraan kom ik haast nooit. Veel reizen betekent ook afzien.” 


Maar, als De Groot gezond en bewust leeft, kan ze haar hectische werk- en reisschema uitstekend aan. En er valt natuurlijk genoeg te genieten! Veel bestemmingen die ze met haar gezin bezoekt – voor haar werk - zijn sprookjesachtig. Neem IJsland; één van De Groots voormalige bucketlistbestemmingen. “Ik hou er niet van om de hele dag op het strand te liggen”, zegt ze. Natuurlijk, lekker warm weer is fijn, maar het is geen absolute must voor een topvakantie – vindt zij. Wie hier hetzelfde over denkt móét naar IJsland toe, adviseert de Groot. Haar bezoek aan The Blue Lagoon, een geothermisch bad in de buurt van Grindavík, zuidwest IJsland, zal ze nooit meer vergeten. Ook bijzonder: “Het was maar een half uur per dag licht, toen ik IJsland bezocht. Dat was zo apart om mee te maken.”


Mumbai maakte eveneens veel indruk. “Ik heb daar zowel prachtige als vreselijke dingen gezien: geweldige musea, maar ook veel armoede en ellende.” Er is nog één land dat op haar ‘must-see lijst’ staat: Japan. “Voor mijn werk moet ik daar vast nog een keer heen.” Ze piekert er niet over die reis zelf te plannen. “Ik ben zo vaak in het buitenland voor mijn werk, dat thuis zijn in Amsterdam – nog altijd mijn nummer één stad - nog het meest voelt als vakantie.”


Wie deze zomer een geweldige reis wil maken, hoeft niet écht niet uren in het vliegtuig te zitten – weet de Groot. “Parijs blijft een topbestemming. En ik ben ook gek op Marrakesh. Het eten is er heerlijk, je kan er geweldig interieurshoppen, de mooiste foto’s maken en de mensen zijn er super lief.” Nog een tip van de Groot: “Bezoek Positano eens.” Dat is een beeldschone gemeente aan de Amalfikust in de Italiaanse provincie Salerno. “Ideaal voor een vakantie met kinderen. En anders dan mensen verwachten is het er helemaal niet druk. Echt een aanrader!”

Feit

Noor de Groot groeide op in Leiden en studeerde museologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2013 startte ze haar blog Queen of Jet Lags, waarmee ze succes boekte. Inmiddels is ze één van de grootste influencers van Nederland, en maakt ze veel gesponsorde reizen. De Groot heeft sinds 2011 een relatie met Sander Kleinenberg. 

Delen

Journalist

Marith Iedema

Related articles