European Media Partner

Drie vragen aan Simon de Bruine

Tegenwoordig zijn we veel meer met onze buitenruimte bezig. Men is het vele binnen zitten zat en niet iedereen durft al op vakantie te gaan. Maar het wordt wel steeds mooier weer. De vakantie naar huis halen is dan een goed alternatief, bijvoorbeeld met een buitenoven.


Simon de Bruine, Mede-eigenaar van pizzahoutovens.eu


Wat zijn de voordelen van een buitenoven?

“Een buitenoven brengt sfeer en beleving met zich mee. Een buitenoven is daarnaast geschikt voor pizza’s, brood, ovenschotels, noem het maar op. Ook is een buitenoven prettig voor de buren, want in de oven wordt hout gestookt met een minimaal vochtpercentage wat voor zo min mogelijk rookontwikkeling zorgt. Ook geeft het warmte af zodat het terras lekker verwarmd wordt.”


Wordt een buitenoven dan niet te heet?

“Nee, een geïsoleerde buitenoven is koud aan de buitenkant. Een niet geïsoleerde buiten oven wordt niet warmer dan 50 graden aan de buitenkant. Alleen de binnenkant van de oven wordt heet en doordat je deze dicht kan doen met een deurtje kun je zelf bepalen of je de hitte naar buiten laat komen.” 


Vergt een buitenoven veel onderhoud?

“Een buitenoven vergt weinig tot geen onderhoud. De binnenkant behoeft geen onderhoud of schoonmaakbeurt. Dit doordat het vuur en de hitte de oven schoon en zuiver houdt. Bij viezigheid op de bodem, trek je met de schuif uit de pizza set het vuur over de vieze plek. Deze zal met een paar minuten schoonbranden. Het enige onderhoud kunnen scheurtjes aan de buitenzijde zijn, die gemakkelijk te repareren zijn.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles