European Media Partner

Drie vragen aan Rick Faase, Directeur GaragePark Nederland

Beleggen in garageboxen is een snelgroeiend onderdeel binnen het logistiek vastgoed segment. Juist in deze tijd zijn garageboxen een solide en stabiele manier om kapitaal en rendement veilig te stellen. 

Waarom zijn garageboxen aantrekkelijker dan andere vastgoedopties?

“Garageboxen hebben een beter rendement en betere lange termijn vooruitzichten voor waardegroei. Neem bijvoorbeeld vakantiewoningen, ook die zijn het afgelopen jaar erg in trek geweest. Echter, daar heb je veel meer werk aan. Garageboxen verouderen niet, de behoefte aan opslag is universeel. Ze worden primair ingezet als opslagruimte en opslagruimte blijft altijd in trek. De verhuurbaarheid is dan ook goed. Het is dan wel van belang dat de zaken goed geregeld zijn, zoals het onderhoud en beheer van het park. En dat de veiligheidsvoorzieningen zo uitgebreid mogelijk en van het hoogste niveau zijn. Een ondernemer moet zeker weten dat zijn gereedschap en spullen veilig staan. Dit zal ook in de toekomst onderscheidend blijken. Voor beleggers speelt ook mee dat het volwaardige onroerende zaken zijn, waar ze volledig zelf over kunnen beschikken.”


Waarom waren garageboxen in 2020 waardevast?

“De behoefte aan kleinschalige, multifunctionele opslagruimte is verder toegenomen. Als je kijkt naar het soort bedrijven dat gebruik maakt van garageboxen, zzp’ers en mkb’ers in de bouw, elektra of bijvoorbeeld ook webwinkels, dan zijn dat precies de bedrijven die in 2020 een goed jaar gedraaid hebben. Garageboxen vallen onder logistiek vastgoed en dat is nou juist een sector die het het afgelopen jaar erg goed gedaan heeft.”


Waarom is beleggen in garageboxen ook in 2021 interessant?

“Omdat garageboxen zo interessant zijn voor huurders, komen er steeds meer nieuwe parken bij. Voor beleggers dus een uitgelezen mogelijkheid om relatief eenvoudig een goed te spreiden vastgoedportefeuille op te bouwen. Een groot voordeel bij koop van boxen op een nieuw park is dat je de box vrij op naam koopt, waardoor je geen acht procent overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Het rendement is aantrekkelijk, de boxen tonen een goede waardeontwikkeling en de exploitatie is relatief eenvoudig. Waarbij de goede verhuurbaarheid aan een zeer brede en grote doelgroep cruciaal is. En de inflatie werkt in je voordeel met indexatie van de huur en waardeontwikkeling van het vastgoed.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles