European Media Partner

Drie vragen aan Paul Mennema

De cryptomarkt is innovatief, volatiel en omvangrijk. De complexiteit weerhoudt menigeen ervan om de beurs op te gaan. Tegelijkertijd zorgt het ook voor kansen.  


Paul Mennema, algemeen directeur en oprichter van Yieldt


Waarom zou ik nu starten met beleggen in Crypto producten?

“De markt is de afgelopen jaren volwassen geworden. Er is geen dag waarop de adoptie van de markt stilstaat. Kortgeleden gaf onze minister van Financiën aan dat Nederland een leidende rol wil spelen in de digitale valutamarkt. Maar ook bij onze oosterburen zitten ze niet stil. Hier is vorige week, op de grootste aandelenbeurs van Duitsland, een ter beurze verhandelde Bitcoin future goedgekeurd. Iedere stap maakt de markt toegankelijker en draagt bij aan de verdere transparantie die grote institutionele beleggers nodig hebben. Het aanbod is beperkt en de vraag neemt iedere dag toe. Deze kans op waardestijging maakt het een interessante toevoeging aan een ieders beleggingsportefeuille. ”   


Is alleen Bitcoin interessant?

“Met het volwassen worden van de markt groeit ook het aantal innovatieve bedrijven, vele met grootse toepassingen gebaseerd op de techniek van Blockchain. Zo bestaat Vechain, een bedrijf dat met slimme chips de levenscyclus van producten kan monitoren. Maar ook PowerLedger dat de vraag- en aanbodketen voor duurzame energie faciliteert en hierbij samenwerkt met meerdere overheden. ” 


Is Bitcoin nog steeds de belangrijkste handelsmunt?

“Wij vinden van wel. Zeker nu de halving kort geleden heeft plaatsgevonden. De halving betekent het halveren van de vergoeding die miners ontvangen voor hun bijdrage aan het netwerk. Deze vergoeding is de enige manier waarop nieuwe Bitcoin ontstaat. Nu de vergoeding is gehalveerd, is er dus minder aanbod. Bij gelijke of stijgende vraag creëert dit waardestijging. Historisch gezien is ook gebleken dat dit flink positief effect op de koers heeft. Een ideaal moment dus om crypto producten in een beleggingsportefeuille op te nemen. ” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles