European Media Partner
Mark van der Sloot, Eigenaar van Bureaustoelexpert.nl MAATSCHAPPIJ

Drie vragen aan Mark van der Sloot

Het vele werken aan de keukentafel heeft de afgelopen maanden geleid tot een toename van de hoeveelheid ergonomische klachten. Inmiddels hebben de meeste mensen hun thuiskantoor wel uitgerust met een bureaustoel, maar is dat genoeg? 

Welke klachten kan men krijgen als ze niet op de juiste manier zitten?

“Je kan dan bijvoorbeeld denken aan last van je nek of schouders, of last van je benen omdat deze klem komen te zitten. Ook houden sommige mensen vocht vast omdat ze te lang in een verkeerde houding op een verkeerde stoel zitten. En dat geldt niet alleen voor mensen die op een eetkamerstoel zitten, maar ook voor mensen die wel een bureaustoel hebben, maar deze niet goed hebben afgesteld.” 


Waar moet men aan denken bij het aanschaffen van nieuw meubilair voor het thuiskantoor?

“Eigenlijk is het het allerbelangrijkste dat er een goede zitinstructie wordt bijgeleverd. Veel mensen kiezen een stoel zonder te weten hoe ze deze precies moeten afstellen. Je kan heel veel geld uitgeven aan een ergonomische stoel, maar als je deze niet op de juiste manier instelt dan heb je er alsnog niets aan. Een goede instructievideo kan een hoop leed voorkomen.”


Heb je nog tips op het gebied van thuiswerkmeubilair?

“We zien dat er heel veel behoefte is aan zit-sta plekken, maar niet iedereen heeft daarvoor thuis de ruimte. Je kan dat eenvoudig oplossen met een klein zit-stabureau of een extra opzetbureautje, waardoor je monitor of laptop hoger kan staan. Ook als de keukentafel waar je aan werkt te hoog is, is daar een eenvoudige oplossing voor in de vorm van een voetenbankje. En we weten allemaal dat zitten niet gezond voor ons is, maar zitten op een goed afgestelde ergonomische stoel met schommelstand en weerstand is al een heel stuk beter, omdat die ervoor zorgt dat je gedurende de dag meer beweegt en de bloedcirculatie op gang blijft. Dat zorgt voor meer zuurstof door je lichaam en een verbeterde concentratie. Met kleine oplossingen als deze kom je al een heel eind.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles