European Media Partner

Drie vragen aan Marc van Gaal

Waar HR en IT niet tot de primaire processen behoorden bij vele bedrijven, zien we in deze bijzondere tijd daar verandering in komen. Marc van Gaal licht toe. 


Marc van Gaal, Director of Product Marketing & Strategy bij Visma Raet


Wat is het belang van HR software nu zorg verlenen veel belangrijker is?

“Bedrijven en instanties leven van hun primaire processen zoals het leveren van onderscheidende producten en diensten. Waar onderscheid een belangrijke drijfveer is in normale omstandigheden, worden in crisistijd basisbehoeften ineens cruciaal. Zie bijvoorbeeld het hamsteren van het toiletpapier. Eigenlijk is dat met HR- en IT-processen net zo. Digitalisering van processen maakt nu ineens het grote verschil in het voortbestaan van ons werk. Zie hoe we nu massaal vanuit huis kunnen werken dankzij IT.”


Wat betekent dat voor HR in de zorg?

“Ook in de zorg is digitalisering van cruciaal belang. Een collega uit mijn team is voormalig verpleegkundige. Toen de coronacrisis een feit was, heeft hij zich direct als vrijwilliger aangemeld om zorginstanties bij te staan nu dat zo hard nodig is. Meer dan een week later werd hij teruggebeld met de melding dat alle duizenden vrijwilligers nagebeld moeten worden om inzicht te krijgen in de inzetbaarheid van deze niet-praktiserende vrijwilligers. Dankzij goede digitale basisprocessen zouden deze vrijwilligers bijvoorbeeld snel, eenvoudig en verantwoord kunnen solliciteren via video. En hun digitale handtekening onder het tijdelijke contract zetten. Ongetwijfeld hebben de spontaan aangemelde vrijwilligers ook nog actuele kennis nodig. Dat kan dan bijvoorbeeld via een eenvoudige elearning tool. Als het digitale proces niet op orde is, is het een vrijwel onmogelijke opgave zorgvrijwilligers snel en verantwoord aan de slag te laten gaan.”


Wat moet HR software in de toekomst doen?

“Ontzorgen. In HR zit enorm veel tijd in de administratie. Goede digitale processen, robotics en AI kunnen HR-professionals enorm veel werk uit handen nemen zodat er meer tijd en ruimte ontstaat voor het maken van HR-beleid, daar waar deze vakmensen goed in zijn.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles