European Media Partner

Drie vragen aan Lisanne Kemps

Waarom is personeelsplanning via een software tool gewenst?

“De 24-uurs economie vraagt meer flexibiliteit van het personeel. En om dat goed te kunnen organiseren is een software die alle informatie bij elkaar brengt de oplossing. Anders loop je continu achter de feiten aan en ben je altijd brandjes aan het blussen. En dit heeft grote gevolgen voor de schaalbaarheid van een bedrijf, want het verwerken van deze hoeveelheid informatie en steeds meer mensen die gebruik moeten maken van bijvoorbeeld het Excel bestand dragen niet bij aan een optimale inzet van personeel en daarmee groei van het bedrijf.”


Waarom zou je vast medewerkers en flexibele medewerkers in één pakket willen hebben?

 “Door gebruik te maken van een software tool heb je op één plek alle informatie tot je beschikking over het personeelsbestand, zowel vast als flex. Hiermee kan je als bedrijf opschalen en ben je wendbaar. Wil je als bedrijf kunnen groeien dan is dit essentieel, je benut namelijk de gehele workforce optimaal met een groei als gevolg.”  


En wat levert dit op voor bedrijven?

“Een software tool inzetten voor het personeelsbestand betekent dat je de roosters kunt optimaliseren. Met als gevolg dat je informatie beter beheerst, meer kennis tot je beschikking hebt en zo het gehele proces kunt verbeteren. De grootste toegevoegde waarde voor een bedrijf is dat er met een optimale roosterplanning wordt gewerkt, waardoor je kosten kunt besparen en efficiënter gaat werken.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles