European Media Partner

Drie vragen aan Joke van Cappelle-Goossens

Na jarenlange ervaring in het geven van applicatie trainingen zoals in MS Office en bedrijfsspecifieke programma’s en het ontwikkelen van e-learning modules, besloot Joke van Cappelle in 2011 een, toentertijd nieuwe, vorm van e-learning aan te bieden: blended learning.


Joke van Cappelle-Goossens, Directeur Future Learning BV


Wat moest er volgens u anders in de e-learning wereld?

“Er waren algemene e-learning modules beschikbaar, zoals ‘Leren Presenteren’ of ’Werken met Excel’. Ik merkte dat bedrijven het nut zagen van blended learning voor hun eigen bedrijfsspecifieke trainingen, een combinatie van klassikale, aangepaste trainingen en/of onderdelen ervan in een digitale leeromgeving, maar dat werd nog niet ontwikkeld en aangeboden. Vervolgens kwam ik in aanraking met de leeromgeving ILIAS.  Dit is het perfecte leer- management systeem voor blended learning, omdat dit naast een digitale leeromgeving een communicatieplatform en een kennismanagement systeem biedt.” 


Wat voegt e-learning toe aan de (opleidings) markt?

“Allereerst is het tijd- en plaats onafhankelijk. Niet iedereen kan op hetzelfde moment en op dezelfde plaats een les volgen. Met e-learning kan er worden gezien hoe men zich ontwikkeld na de kennisoverdracht via toetsmomenten en rapportages. Ten slotte, kan er met e-learning gebruik gemaakt worden van interactieve video’s, virtual en augmented reality, driedimensionale animaties en webinars en is daardoor enorm afwisselend en interactief voor de computer, tablet of smartphone.”


Welke rol heeft e-learning in de toekomst?

“E-learning zal in de toekomst kunnen helpen bij het verbeteren van het voortdurend opdoen en delen van kennis in het onderwijs, de overheden en het (internationale) bedrijfsleven. Daardoor wordt de kwaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers vergroot en zijn ze daarmee ook flexibeler inzetbaar. Dit geeft winst voor zowel de werkgever als de werknemer. Bovendien is leren met e-learning, voor iedereen, leuk en afwisselend. Dat is heel belangrijk voor een leven lang leren.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles