European Media Partner

Drie vragen aan Johnny Sanders

Als gevolg van de COVID-19 pandemie zijn de pakketbezorgers drukker dan ooit en kunnen bedrijven amper de vele orders aan. Hoe belangrijk is de rol van supply chain in de logistieke sector en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?


Johnny Sanders, Intra-Logistics Account Manager bij Böwe Systec en logistiek expert


Hoe belangrijk is het concept ‘supply chain’ in de logistiek bij het verzenden van postpakketten?

“Het is essentieel. Het verzenden en sorteren van pakketten is een fundamentele schakel in de keten tussen de klant die bestelt en het pakket dat in de brievenbus belandt. En dan gaat de “supply chain” veel verder dan het concept van ‘simpele’ logistiek, maar heeft betrekking op alle stromen die aan het werk zijn in een bedrijf. Elke structuur moet zich in ieder geval zo goed mogelijk organiseren in de elektronische handel.” 


Er is al jaren discussie over het gebruik van machines, die het werk van mensen overnemen. Ziet u dit ook in de logistiek?

“Ik zou zeggen dat automatische sorteersystemen voornamelijk worden gebruikt om overdreven repetitieve en onaantrekkelijke taken voor mensen te vermijden. Bovendien zorgt mechanisatie voor minder risico op fouten en een betere traceerbaarheid.”


Wat zijn je verwachtingen voor de toekomst? Blijft de productie doordraaien?

“Als je het van dichtbij kan krijgen, moet je het van dichtbij halen. Wat betreft de toekomst: bij de e-commercebedrijven zien we juist een stijging. Als gevolg van het coronavirus zien ze de orders oplopen. Bedrijven in de logistiek en automatisering, zullen waarschijnlijk ook na de coronacrisis een goede tijd tegemoet gaan. Maar bedrijven in de retail en detailhandel zullen het zwaarder krijgen. En nogmaals: haal het dicht bij huis. Ik denk dat het mondiale produceren wereldwijd na het coronatijdperk mogelijk ingedamd gaat worden. Probeer daarom zoveel mogelijk lokaal te halen.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles