European Media Partner

Drie vragen aan Inez de Ligt, Directeur Nationale Dierenzorg Wassenaar

Wanneer ouderen niet meer voor hun huisdieren kunnen zorgen en in hun omgeving de zorg van de dieren niet kan worden overgenomen biedt de Seniorenclub een uitkomst.


Inez de Ligt, Directeur Nationale Dierenzorg Wassenaar


Wat houdt de Seniorenclub in?

“Wanneer eigenaren van honden of katten niet meer voor hun dieren kunnen zorgen nemen wij dit van hen over. Bij ons zijn zij in goede handen en de baasjes kunnen langskomen, door corona tijdelijk op afspraak, om te kijken hoe het met hun hond of kat gaat. Ook bejaarde of door ongemak moeilijk te plaatsen asieldieren vangen wij op. Zo kunnen ze allemaal van een mooie oude dag genieten!” 


Waarom hebben jullie de Seniorenclub opgericht?

“In veel verpleegtehuizen of bejaardentehuizen zijn geen honden en/of katten toegestaan. En baasjes met een hond moeten ook nog eens goed ter been zijn. Wanneer dit niet meer het geval is, bieden wij een mooie oplossing.”  


Wat zijn de eisen voor toelating voor honden en katten tot de Seniorenclub?

“Alle honden en katten moeten de verplichte inentingen hebben. Daarnaast is het ook van belang dat ze sociaal zijn. Van nature leven honden in roedels en mensen zijn vaak bezorgd dat ze alleen zullen zijn zonder hun baasjes, maar dat is absoluut niet het geval. De honden leven bij ons in roedels en de verzorgers en de vele vrijwilligers besteden ontzettend veel liefde en aandacht aan de dieren. De seniorenkatten leven in een gezellige huiskamer bij elkaar.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles