European Media Partner
Gert-Jan van Casteren, directeur bij Desko, Kantoorinrichter van de Toekomst MANAGEMENT

Drie vragen aan Gert-Jan van Casteren

Voor de coronacrisis werkte ongeveer 5% van de mensen af en toe thuis. “Op dit moment zou het mij niets verbazen als dat 95% is, afhankelijk van het soort bedrijf”, vertelt Gert-Jan van Casteren, directeur bij Desko, Kantoorinrichter van de Toekomst. Hij licht het belang van gezond en ergonomisch thuiswerken toe en deelt zijn visie op hoe bedrijven daarmee om kunnen gaan.

Waarom moet je als bedrijf nu juist nadenken over gezond en ergonomisch thuiswerken?

“Als je meer dan twee uur per dag thuiswerkt, is de werkgever wettelijk verplicht om te zorgen voor een gezonde en veilige werkplek. Aangezien veel bedrijven ook in de toekomst (deels) thuiswerken, is het belangrijk om als bedrijf je verantwoordelijkheid te nemen en ergonomisch thuiswerken mogelijk te maken. Gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven dit beseffen; de huidige situatie was natuurlijk voor iedereen nieuw. We hebben in Nederland op grote schaal kennisgemaakt met de voor- en nadelen van thuiswerken. Minder reizen, een betere werk-privé-balans en een hogere (of lagere) productiviteit. Maar ook nieuwe psychosociale lasten. We misten onze collega’s en niet iedereen voelde zich gezien. Tegelijkertijd moesten werkgevers zoeken naar nieuwe manieren om werknemers te motiveren en vormt het bewaken van de bedrijfscultuur een enorme uitdaging. Hoe laat je nieuwe medewerkers bijvoorbeeld kennismaken en zorg je ervoor dat ze zich welkom voelen?”


Hoe zouden bedrijven met het thuiswerken moeten omgaan?

“Ik adviseer bedrijven om proactief, voordat er klachten ontstaan, en professioneel aan de slag te gaan met ergonomische thuiswerkplekken. Onze werkomgeving heeft ontzettend veel invloed op onze gezondheid. Zittend werken belast onze nek, schouders, rug en armen en kan bestaande klachten verergeren. In de kantoorinrichting werken we al vele jaren, op basis van wetenschappelijke literatuur, aan bijvoorbeeld de juiste lucht- en lichtkwaliteit, het gebruik van planten en de juiste kleuren op de muren.” 


Wat zou dan kunnen helpen om toch voor een gezonde en ergonomische werkomgeving te zorgen?

“HRM’ers en facility managers kunnen service, onderhoud en garantie het beste vastleggen in een centraal beleid. Stel, als je budget vrijmaakt, regels op voor het aanschaffen van ergonomische meubels. Denk na over hoe je omgaat met medewerkers die uit dienst gaan en wat je doet als er een bureau of bureaustoel stukgaat na de garantieperiode. Hiermee verleng je niet alleen de levensduur van ergonomisch meubilair en heb je grip op je spullen, maar zorg je ook voor meer circulariteit in het bedrijf en productieve en gezonde werknemers.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles