European Media Partner

Drie vragen aan Dorien Willems

We gaan langzamerhand met aanpassingen steeds meer naar kantoor. Maar veel bedrijven hebben moeite om beide manieren van werken, vanuit huis en op kantoor, te faciliteren. Hoe zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat er niet te veel mensen naar kantoor komen en hoe houden de medewerkers voldoende afstand wanneer zij op kantoor zijn. Dorien Willems, Accountmanager Benelux bij Flexwhere licht toe. 

Hoe ziet de toekomst van het ‘nieuwe’ werken eruit?

“De toekomst is erop gericht dat mensen steeds meer zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze werken. De output is belangrijker dan de uren en locatie vanaf waar men werkt. Doordat mensen zelf kunnen kiezen ontstaat er een betere privé/werkbalans. En teams werken resultaatgerichter, omdat ze samenkomen met een doel. Het kantoor dient als ontmoetingsplaats, om mensen in de ogen te kunnen kijken, te leren en ervaren van collega’s, projecten te doen, de cultuur en identiteit van de organisatie te voelen. Maar ook het thuiswerken zal grotendeels blijven.” 


Waar lopen bedrijven nu tegenaan bij het terugkeren naar kantoor?

“Voor veel organisaties betekent de anderhalve-meter-economie een snelle en onverwachte invoering van flexwerken. Bedrijven lopen ertegenaan dat niet iedereen tegelijk naar kantoor kan, medewerkers niet voor een dichte deur willen komen te staan, veiligheid en hygiëne erg belangrijk zijn geworden en routing binnen het kantoor ook. Een oplossing hiervoor is een spreiding van werktijden en dagen. Een app kan bedrijven helpen om haar medewerkers inzicht te geven in beschikbare werkplekken, of collega’s aanwezig zijn, waar ze zitten en hen de mogelijkheid geven voordat ze van huis weggaan alvast een werkplek te reserveren. Hygiëne is daarbij ook erg belangrijk. Zorg dat medewerkers hun eigen bureau kunnen schoonmaken of maak gebruik van een schoonmaakrapport waarop te zien is welke werkplekken gebruikt zijn zodat de schoonmaak deze plekken nog wat intensiever kan reinigen. Er zijn veel bureaus die aan elkaar vastzitten. Om niet een hele verbouwing te hoeven organiseren, kan je werkplekken blokkeren.” 


Wat kan er nog beter in de transitie van gedeeltelijk thuis en op kantoor werken?

“Goede afstemming is belangrijk tussen HR/FM/IT. En kijk daarbij goed naar de afgelopen periode. Hoe hebben medewerkers de coronaperiode ervaren en waar hebben ze nu behoefte aan? In hoeverre wil je besparen op m2 of kan je de ruimte anders invullen om medewerkers nog beter te voorzien in behoeften? Welke tools hebben medewerkers nodig om goed te kunnen functioneren? En hoe zorg je dat je medewerkers zich prettig voelen op hun thuiswerkplek/ kantoor? Speel hier samen op in, stel een beleid op naar aanleiding van de terugkoppeling van je medewerkers en zorg zo voor een optimale thuis- en kantoorwerkplek.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles