European Media Partner
Chretien Berger, Manager power products bij Honda. MAATSCHAPPIJ

DRIE VRAGEN AAN Chretien Berger

Wat is de toekomst van grasmaaiers?
“Steeds meer apparaten worden elektrisch, kijk maar naar de ontwikkeling in de automotive sector en de opkomst van elektrische auto’s. Ook de toekomst van grasmaaiers is elektrisch. Bijkomend voordeel is dat de apparaten daarmee een stuk stiller worden.” 


Wat zijn de voordelen van een robot-grasmaaier?
“Een robotgrasmaaier is dus stiller, maar bespaart je ook een hoop tijd. Bij een traditionele grasmaaier moet je namelijk zelf aan het werk, terwijl een robot het werk voor jou doet. Je kunt dus lekker met je drankje op het terras zitten terwijl de robot je gazon maait. Je kunt dit bovendien instellen, zodat het gras bijvoorbeeld in de ochtend voordat je een feestje geeft gemaaid wordt. Andere handigheidjes zijn dat een robot stopt zodra hij iets raakt, dat hij waterdicht is en dus in elk weertype kan maaien en dat hij zelf naar zijn laadstation toegaat als hij bijna leeg is.” 


Waarom is een robotgrasmaaier duurzamer dan een traditionele grasmaaier?
“Omdat de robotgrasmaaier elektrisch is, verbruikt hij geen fossiele brandstoff en waarmee hij een stuk beter is voor het milieu. Ook heeft de robotgrasmaaier een bijzondere techniek die multchen heet. Normaal gesproken moet je het bakje van de grasmaaier zelf legen, maar een robot maait het gras heel fijn en laat het vervolgens tussen het gemaaide gras vallen. Dit werkt als bemesting en daarmee is het ecosysteem rond.” 

Delen

Journalist

Related articles