European Media Partner

Drie vragen aan Bob Scholten

Mensen zijn vaker thuis dan ooit. Dat geeft hen ook de tijd om bijvoorbeeld de badkamer eens onder handen te nemen. Bovendien zal hygiëne, door het Corona virus, een belangrijkere rol gaan spelen in de toekomst. 

Waarom besteden mensen meer aandacht aan het sanitair momenteel?

“Ik heb veel klantcontact en mensen vertellen mij dat zij veel thuis zijn op dit moment en daar ook aan gewend raken. Ze vinden het prettig om met hun woning bezig te zijn en van hun huis echt een thuis te kunnen maken, door middel van andere tegels of een verbouwing van de badkamer. ” 


Bob Scholten, Mede-eigenaar van Ton Scholten sanitair


Wat zijn de voordelen van het opknappen van het sanitair?

“Mensen kunnen daar gelijk van genieten, het woongenot neemt toe. Zeker nu, omdat de mensen toe zijn aan meer rust in een stressvolle periode. De afgelopen jaren zagen we al dat de trend van echt relaxen in de badkamer toenam, maar nu al helemaal. Daarnaast zorgt een investering in het sanitair voor meerwaarde van de woning.”


Zorgt Corona er ook voor dat mensen meer met hygiëne bezig zijn?

“Jazeker. Een douchewc zat bijvoorbeeld al in ons assortiment, maar met de huidige situatie zullen ook kranen met sensor, zodat we de kraan niet hoeven aan te raken, enorm toenemen. Eerst werd daar misschien lacherig over gedaan, maar door Corona zal de vraag naar deze producten in hygiëne in een versnelling raken. Relaxen en hygiëne waren al grote trends in het sanitair, maar mensen zullen dit nog veel belangrijker gaan vinden in de toekomst.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles