European Media Partner
Carolina van Dorenmalen, Healthy Sisters & Laura Brijde SEIZOENEN

Drie keer gezond en gelukkig de zomer door

 Carolina van Dorenmalen (Foodie-ness)

Wat raad je mensen aan die snel fit en slank willen worden, nog voor 

de zomer?

“Begin nú, meteen! Alleen geloof ik niet in ‘snel slank’ worden, omdat dit meestal op onverantwoorde manieren gebeurt. In mijn boek Geluksfactor 10 krijg je een plan voor 4 weken.”


Hoe zorg jij ervoor dat je gezond en gelukkig blijft deze zomer?

“Normaal doen en genieten. Voor mij is de ‘Geluksfactor 10 methode’ een way of life: ik geniet én blijf in shape. Ik drink veel water, eet vijf/ zes keer per dag, aan drie maaltijden voeg ik groenten toe, ik sla nooit een ontbijt over, zorg voor een goede nachtrust, voldoende me-time en ontspanning. Daarnaast sport ik geregeld, en zet ik mezelf op nummer één. Dat laatste klinkt egoïstisch, maar ik vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen.”


Hoe ziet jouw perfecte zomerse dag eruit?

“Die dag begin ik in het Oosterpark, met een workout. Daarna ontbijt ik in de zon op het balkon, met muziek op de achtergrond. Vervolgens ga ik lekker met mijn familie of vriendinnetjes ergens lunchen met m'n snoet in de zon!”Healthy Sisters

Wat raden jullie mensen aan die snel fit en slank willen worden, nog voor de zomer?

“Wij hebben alle diëten geprobeerd, en zijn daarom voorstanders van een ‘way of life’. Een altijd gezonde levenstijl. Maar we kunnen ons goed voorstellen, dat je net in de zomer fitter wilt zijn. Schrap dan toegevoegde suikers en koolhydraten. Beperk je calorie-inname. Zoek vaker de sportschool op en drink voldoende. Onze favorieten zijn de vocht afdrijvende Nan-Yu en verse gember thee.”

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie gezond en gelukkig blijven deze zomer?

“We zijn voorstanders van buiten sporten. Juist in de zomer! Dan maak je vitamine D aan, en buiten zijn is goed voor je mindset. Focus je daarnaast op positieve zaken en omring je met de juiste mensen. Gezondheid gaat verder dan alleen beweging en voeding. Positiviteit is de key.”

  

Hoe ziet jullie perfecte zomerse dag eruit?

“Rustig opstaan met het zonnetje op onze gezichten. Om vervolgens, na water en koffie, een rondje hard te lopen langs het water. En dan een fijne lunch in de tuin met familie of vrienden: dat is de ideale zomerdag.”

 


Laura Brijde

Wat raad je mensen aan die snel fit en slank willen worden, nog voor de zomer?

“Bewegen is leuk en belangrijk, maar letten op je voeding is cruciaal als je wilt afvallen. Houd een voedingsdagboekje bij! En het is aan te raden altijd een gezonde snack in je tas te stoppen, mocht de honger toeslaan. Eiwitrepen en fruit zijn mijn favoriete to go snacks.”


Hoe zorg jij ervoor dat je gezond en gelukkig blijft deze zomer?

“Het belangrijkst is om lekker in je vel te zitten. Ik zit dat niet als ik mezelf van alles verbied. Ik eet altijd netjes mijn groente en fruit, maar ook geregeld een ijsje. In het ergste geval kom je in de zomer een kilo of twee aan, maar is dat dan echt het einde van de wereld?”

 

Hoe ziet jouw perfecte zomerse dag eruit?

“Ik begin de dag met een rondje hardlopen, voordat mijn vriend wakker is. Ik ben gek op een uitgebreid ontbijt, dus meestal loop ik na het rennen direct naar de bakker. Daarna pak ik mijn spullen en ga ik naar het strand in Málaga. De dag sluiten ik af op een terrasje met een Spaanse zonsondergang.”

Delen

Journalist

Marith Iedema

Related articles