European Media Partner

Digitalisering en duurzame inzetbaarheid

Drie vragen aan Nick Dekker, Directeur bij The Office Service


Wat is volgens jullie de meest perfecte werkomgeving?

“De ultieme werkomgeving biedt voldoende ruimte, afwisseling, inspiratie en gelegenheid om zelfstandig te werken. Daarnaast is er een breed aanbod aan dienstverlening beschikbaar wat ervoor zorgt dat werknemers onbezorgd kunnen werken, zich even kunnen ontladen en waar ze ook privézaken kunnen regelen als dat wenselijk is.”


Hoe kan digitalisering helpen bij duurzame inzetbaarheid?

“Een online welzijnsplatform zorgt voor het behoud van medewerkers. Het is via zo een platform mogelijk om alle interne medewerkers diensten te integreren in één applicatie. Zo weet je als werkgever altijd waar er specifieke behoefte aan is. Ook biedt het inzicht in hoe de bestaande dienstverlening gewaardeerd en beoordeeld wordt. Het management van deze diensten kost bovendien nauwelijks tijd en dus geld.”


Het onderwerp (en zulke online platforms) lijken een trend te worden. Kun je dit toelichten?

“Deze online platforms zijn een trend omdat ze door veel onderliggende trends worden gestuurd: privé-werk balans, stijgende kosten door burn-outs, de veranderende rol van het kantoor en überhaupt de platform-trend. Sinds de komst van de werklaptop en de smartphone is het in veel beroepen normaal geworden dat je 's avonds of in het weekend nog thuis wat werkt. Dat is prima, maar door diensten aan te bieden op kantoor als een stomerij, carwash, massage, sporten, verse opwarm maaltijden, biedt je medewerkers de gelegenheid om een gezonde levensstijl te combineren met hard werken. Ook besparen ze zo tot wel vijf uur per week, dat is pure winst in vrije tijd. En doordat het gros van de diensten 'gewoon' betaald wordt door de medewerker is er voor de werkgever weinig reden om het niet te faciliteren.”


Hoe ziet de toekomst eruit qua duurzame inzetbaarheid?

"Op de korte termijn voorzie ik een minder leuke trend voor werkgevers, tenminste als er geen actief beleid wordt gevoerd op duurzame inzetbaarheid. Burn-out klachten zullen verder toenemen, het aantal rechtszaken tegen werkgevers zal stijgen. Als reactie zal de ARBO-wetgeving meer preventief gericht worden (wat een positieve ontwikkeling zou zijn). Het welzijn van werknemers komt uiteindelijk steeds hoger op het prioriteitenlijstje bij bedrijven en misschien zelfs wel tot in de board, met een Chief Happiness Officer. Dit gebeurt soms al, maar het zou mooi zijn als dit net zo gewoon wordt als een CFO/CTO."

Delen

Journalist

Related articles