European Media Partner
Lotte de Bruijn, Algemeen Directeur bij NLdigital DIGITALISERING

Denk na over digitalisering voor je daartoe gedwongen wordt

Als je een tijdlijn van technologische vooruitgang zou tekenen, dan is het geen rechte lijn, maar eerder eentje met allerlei kronkels. Innovatie gaat in schokken. Nieuwe technologie ligt soms al vele jaren op de plank, voordat een totaal onverwachte ontwikkeling er voor zorgt dat het ineens gaat vliegen. Dat leidt dan weer tot allerlei nieuwe toepassingen en innovaties.  

Voor digitalisering was de coronacrisis zo’n onverwachte ontwikkeling. Videobellen, online samenwerken, online ticketsystemen: de technologie was er al. Door de coronamaatregelen waren we ineens massaal aangewezen op deze technologie om te werken, leren, winkelen en sociale contacten te onderhouden. Dat zorgde er weer voor dat bedrijven in sneltreinvaart moesten digitaliseren. We moesten ons verdiepen in nieuwe tools, nieuwe vaardigheden leren, nieuwe investeringen doen. Ondernemers zochten nieuwe verdienmodellen. Consumenten vonden hun weg naar nieuwe producten en diensten.


Vaak is er een negatieve gebeurtenis nodig om verandering te forceren (en een wereldwijde pandemie is natuurlijk buitencategorie vreselijk). De dag voordat het containerschip Ever Given vastliep in het Suezkanaal, tekende rederij Evergreen een contract met Samsung voor 20 nieuwe schepen die zijn uitgerust met de nieuwste digitale technologie. Ze hebben extra sensors, meer rekenkracht, een verbinding met de cloud en toegang tot aanvullende data. Dat stelt de bemanning aan boord en de mensen in een controlecentrum aan wal in staat om beter en sneller beslissingen te nemen. Ik durf te wedden dat deze nieuwe generatie slimme schepen veel minder gevoelig is voor menselijke fouten. En dat rederijen over de hele wereld na het incident met de Ever Given de digitalisering van hun vloot extra prioriteit zullen geven.


Het liefst probeer je als bedrijf dit soort incidenten natuurlijk voor te zijn. Maar hoe bereid je je voor op het onbekende? De technologische mogelijkheden zijn enorm en je kunt elke euro maar één keer uitgeven. Bovendien zorgt versnelde digitalisering voor weer nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid, compliance en de vaardigheden van je medewerkers. Het loont dus om op tijd na te denken over dit soort zaken, voordat onverwachte gebeurtenissen je dwingen tot overhaaste beslissingen.


Voor mij is het daarom essentieel dat digitalisering een gezamenlijk project is. Ik breng bedrijven uit de digitale sector graag in contact met andere sectoren. Maar ook met de politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties. We zijn allemaal gebaat bij transparantie, gedeelde kennis en een open debat. En op het kruispunt van technologie en maatschappelijke uitdagingen vind je de mooiste toepassingen. Daarnaast helpt het ook om gewoon heel veel praktische cases, voorbeelden en andere praktijkverhalen te delen. Digitalisering kan vrij abstract zijn, dus juist in een concrete toepassing kan dan soms de inspiratie zitten om zelf aan de slag te gaan.


Ik hoop dat de verhalen in deze uitgave je daar bij zullen helpen.


Lotte de Bruijn, Algemeen Directeur bij NLdigital

Delen

Journalist

Related articles