European Media Partner
Rik Rapmund ADVERTENTIE

De zoektocht naar de vaardigheden voor de banen van morgen

Door technologische ontwikkelingen veranderen banen snel waardoor veel mensen geen goede match meer hebben met hun baan. WorkPi helpt bedrijven en werknemers met het identificeren van ‘skill gaps’ om mensen te matchen of ontwikkelen richting de best passende baan. Omdat er grote misvattingen bestaan over de essentiële vaardigheden van een baan, verliezen bedrijven jaarlijks veel geld, en werknemers hun productiviteit. Met een open marktplaats voor assessments en (online) opleidingsprogramma’s kan WorkPi een grote variatie aan vaardigheden, eigenschappen en voorkeuren analyseren van werknemers uit vrijwel elke sector, en op deze manier gepersonaliseerde aanbevelingen doen. Alle data blijft bij de werknemers zelf, omdat het in ‘Self-Sovereign Identity’ wallets opgeslagen wordt. Werkgevers krijgen op geanonimiseerde wijze inzicht en kunnen opleidingen stimuleren zonder te hoeven weten welke persoon zwak scoort op een essentieel vlak. 

Skill gaps & Mismatches

Het WEF heeft onderzocht dat wereldwijd 1 op de 3 werkende mensen hun baan zullen verliezen in de komende 10 jaar, als ze niet omgeschoold worden. Dit biedt een grote uitdaging voor veel bedrijven. Talent behouden is een duurzame, waardevolle en vaak goedkopere aanpak dan nieuw talent aantrekken. 

Assessments & Ontwikkelingsprogramma’s

Terwijl ons onderwijssysteem grotendeels gebaseerd is op het maken van tentamens en examens, wordt deze techniek niet gebruikt in de online-opleidingsmarkt. WorkPi wil hier verandering in brengen. Ontwikkelde Vaardigheden kunnen gemeten worden aan de hand van assessments, die je een aantal keer per jaar moet doen. Op deze manier kunnen werknemers en werkgevers leren over de impact van de studies die ze volgen, en vaststellen waar nog verbetering te behalen valt.

Data Privacy

De data die via WorkPi gegenereerd wordt is uitermate privacygevoelig. “Wij weten zeker dat de toekomst van dataopslag bij de gebruiker zelf ligt; de gebruiker behoort de controle te hebben over zijn of haar data.” Aldus Rik, “Door middel van ‘Self-Sovereign Identity’ en een geavanceerd datamodel maken wij het mogelijk om werknemers niet alleen de controle terug te geven over de eigen carrière, maar ook over de werk gerelateerde data!”.

Delen

Journalist

Related articles