European Media Partner

De zoektocht naar de beste flexwerkplek

Werken gebeurt vandaag de dag echt overal: op kantoor, in hippe koffietentjes, onderweg en natuurlijk, nu nog meer dan ooit, thuis. Zelfs werknemers die moeite hadden met werken op afstand hebben door de coronacrisis om moeten schakelen. 

Veel meer bedrijven zijn in de afgelopen jaren gaan werken met de cloud en zien dat mensen best efficiënt zijn als ze thuiswerken.

Veel meer bedrijven zijn in de afgelopen jaren gaan werken met de cloud en zien dat mensen best efficiënt zijn als ze thuiswerken”, legt Rodney Voogel, managing director van ASUS Computer Benelux uit. “Sterker nog, vaak waren ze nog efficiënter dan ze op kantoor waren. Je kan je thuis beter afsluiten en het scheelt voor de werknemer natuurlijk enorm dat ze geen reistijd meer hebben. Mensen zijn minder gefrustreerd omdat ze niet in de file hoeven te staan, ze kunnen rustiger opstarten. En het scheelt natuurlijk ook nog eens in de kosten om minder vaste plekken te hebben.”


Aan de andere kant staat natuurlijk weer het sociale aspect. “We zullen dan ook niet toegaan naar een situatie waarin we helemaal niet meer op kantoor zullen werken”, vertelt Voogel. “Het sociale aspect van werken op kantoor is van groot belang voor het saamhorigheidsgevoel. Een plek waar je heen kan voor het sociale aspect en een plek waar je geconcentreerd kan werken, een goede mix is van groot belang.”


Veel heb je niet nodig om een goede thuis- of flexwerkplek op te zetten. “Met een ASUS notebook ben je er eigenlijk al”, grapt Voogel. “Nee, er zijn natuurlijk wel een aantal dingen noodzakelijk als je thuis wilt werken. Zo moet je een plek hebben met een goed bureau en een goede bureaustoel waar je jezelf kunt afsluiten van de rest van het huis. Daarnaast heb je de juiste technologie nodig en goed internet. Een goede laptop die lang kan draaien zonder accustroom is bijvoorbeeld essentieel als je overal wilt kunnen werken, want bijvoorbeeld onderweg of in een cafeetje heb je niet altijd toegang tot een stopcontact. Met goede routers en een goede notebook kan je efficiënt werken, waar je ook bent.”


Net zoals de afgelopen jaren is ASUS ook dit jaar weer mede-initiatiefnemer van de Nationale Flexplek Test. “We zien die verschuiving naar flex- en thuiswerken echt als een trend die bij zal dragen aan verhoogde efficiëntie en effectiviteit binnen bedrijven. De technologieën die wij aanbieden sluiten hier dan ook perfect bij aan. We hebben veel mooie mobiele devices waarmee je overal ter wereld kunt werken en bieden bijvoorbeeld ook een zakelijke notebook met een batterijduur van 24 uur waardoor je tussendoor niet hoeft op te laden. Voor ons is dit dus een initiatief waaraan we graag bijdragen.”


Elke professional die zijn of haar werkplek wil opgeven voor een beoordeling van het testteam, kan dat doen door een korte vragenlijst over hun flexplek in te vullen op www.flexplektest.nl. Dat kan de werkplek op kantoor zijn, onderweg, maar ook thuis. Zo kan je uitgebreid laten controleren of jouw werkplek voldoet aan de criteria voor een goede flexwerkplek. In juli en augustus worden de flexwerkplekken bezocht.’ 


www.asus.com/nl

Logo Asus - XLNT Connect

Delen

Journalist

Related articles