European Media Partner

De voordelen van Industry 4.0 binnenhalen

Industry 4.0 is de laatste, ‘smart’ trend in de productie-industrie. Door de gegevensuitwisseling en automatisering te combineren kunnen de productieprocessen worden geoptimaliseerd. Maar om de belofte van een snellere, goedkopere, meer efficiënte productie waar te maken, is meer nodig.

De belofte van Industry 4.0 is dat met het gebruik van digitale technologieën en goed inzicht in de productieprocessen deze kunnen worden geoptimaliseerd. De praktijk blijkt weerbarstiger. Niet alle machines en computers zijn gemaakt om met elkaar te praten, laat staan dat ze elkaar verstaan.


“Tenminste een derde van de tijd en het budget voor een gemiddeld Industry 4.0-transformatie”, zegt Jitesh Kohli, oprichter en ceo van Solulever, “gaat op aan het maken van de integratie en juiste uitwisseling van data. Nog eens een kwart wordt besteed aan het customizen van het platform en het werkend krijgen binnen verschillende fabrieken.”


“Industry 4.0 heeft de potentie voor een revolutie te zorgen in het productieproces”, is de overtuiging van Kohli, “maar feit blijft dat er veel technische complexiteiten zijn.’ De oplossing van Kohli is een ‘manufacturing connectivity and intelligence platform’ dat data van productie en IT-systemen integreert, en waar edge en cloud computing elkaar versterken.”


“Er is een goede combinatie van edge, fog en cloud computing. Fog en edge computing zorgen voor realtime analyses, cloud computing maakt analyses tussen vestigingen mogelijk. En, naast nog meer, het platform is specifiek voor productie-industrie ingericht.”


Daarmee verdwijnen de belangrijkste bezwaren die producenten op voorhand hebben: Industry 4.0 is te duur en de time to value is te lang. “Dit ene platform lost de complexiteiten tussen OT en IT op. Het is flexibel genoeg om verschillende oplossingen voor verschillende productiefaciliteiten te bieden. Daardoor is de time to value kort. Met dit platform haal je het meest uit de voordelen die Industry 4.0 heeft te bieden.”

Delen

Journalist

Mark van der Heijden

Related articles