European Media Partner

De voordelen van een wagenpark leasen

Drie vragen aan Jan-Paul Nederveen, Branche Manager Fraikin


Wat voor voordelen biedt een sale-and-lease-backconstructie als je een groot wagenpark hebt?

“Het belangrijkste voordeel is genoegzaam bekend: je hoeft niet zelf te investeren, je hebt extra liquiditeit tot beschikking en balansverhoudingen verbeteren. Het voordeel van een generieke dienstverlener is dat hij terzakekundig, maar ook multimerk kan adviseren. Een lease- of verhuurpartner is dus onafhankelijker dan een merkdealer”  


Wat zijn de voordelen van fullservice-leasing?

“Hoewel het misschien een versleten term lijkt, heeft fullservice-leasing alles te maken met het ontzorgen van de klant. Wij zorgen voor de vrachtwagen plus het geheel daaromheen. Het enige waar de opdrachtgever naar moet kijken, is de chauffeur. Onderhoud, wegenbelasting, verzekering of zaken als keuringen behoren tot onze verantwoordelijkheden. Als iemand met pech staat, zorgen wij met één telefoontje dat hij binnen no time zijn route kan vervolgen.” 


Speelt in de context van een lease-operatie ook de aandacht voor duurzaamheid?

“Absoluut, vooral omdat de nieuwste generatie vrachtwagens veel milieuvriendelijker zijn dan de oudere generaties. De nieuwste generatie vrachtwagens tussen 380 en 500 pk stoten minder schadelijke stoffen uit dan een scooter. Er zal de komende jaren meer vraag ontstaan naar minder milieubelastende voertuigen. Dat vraagt om investeringen en dus financiering en spreiding van risico’s.”


Delen

Journalist

Hugo Schrameyer

Related articles