European Media Partner

De voordelen van e-factureren

3 vragen aan Hans Stoop, directeur Finhill


Wat zijn de voordelen van e-factureren?

“Efficiency, veiligheid en volledigheid. Veel facturen worden nog steeds in pdf gemaild of per post verstuurd. Het kost enorm veel tijd om deze te verwerken. Er kan bovendien van alles misgaan. Het laat de deur open voor spookfacturen en facturen kunnen kwijtraken. E-facturen kunnen zich direct nestelen in de boekhoudsoftware. Dat scheelt tijd en kosten en de accountant zal nooit een factuur missen.”


Hoe wordt een e-factuur verstuurd?

“Daarvoor is er Simplerinvoicing, waarmee verzenders en ontvangers hun e-facturen met elkaar delen. Bedrijven of administratiekantoren die werken met het Europese netwerk Peppol ontvangen de e-factuur via een beveiligde verbinding. In andere gevallen wordt de e-factuur per mail verstuurd.”


Hoe kan een ondernemer beginnen met e-factureren?

“De belangrijkste stap is bij de leveranciers aan te geven dat je geen facturen meer via pdf of post wil ontvangen. Deze moeten dat dan in hun eigen software aanpassen. Verder zou een ondernemer geen moeite moeten doen om in de techniek te duiken. Een accountant of administratiekantoor kan hem daarin begeleiden en ook e-facturen verzenden of ontvangen.”

Delen

Journalist

Mark van der Heijden

Related articles