European Media Partner

De uitbundige badkamer

1. Creatief met tegels

l. In 2020 zijn badkamers met een exotisch betegelde badkamer muur helemaal hip. Zeg maar dag tegen de saaie vierkante tegel en verwelkom de kleurrijke, handgemaakte en imperfecte badkamertegel. Je badkamer mag weer opvallen! Dat kan met Zelliges tegeltjes uit Marokko; een veel gekleurde, geglazuurde terracotta tegel afkomstig uit de Moorse bouwkunst. Of met hexagonale tegels uit Portugal, kleine mozaïek steentjes.

 

 

2. Betonnen wastafel

Dé essentiële elementen voor een ‘industrial look’ in de badkamer zijn robuust, stoer en grijs. Een betonnen wastafel straalt een vleugje vernieuwing uit en past prima binnen de industriële badkamer trend. Combineer beton met een houten badkamermeubel, RVS of een hoogglanzend wit meubel.  

 

 

3. De multifunctionele douchekraan

Douchen is persoonlijk. De één staat het liefst onder een zachte, warme regendouche, terwijl de ander de dag goed begint onder een ijskoude stortdouche. Ook is het handig om soms even snel af te spoelen met een handdouche. Met één multifunctionele douchekraan heb je al deze gemakken in een kraan. Deze badkamer trend is al volop in gebruik in veel huishoudens en het aantal multifunctionele douchekranen zal in 2020 verder toenemen. 

 

4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Spiegels krijgen een prominentere plek in de badkamer in 2020.

Ze zijn veel groter, opvallender en in allerlei figuren en stijlen te vinden. Grote ronde spiegels zijn vooral in trek in strakke badkamers. De spiegels hangen aan een grof stuk touw, een staalkabel of een aluminium ketting en de badkamer krijgt zo een speelse en open uitstraling. Ook technische snufjes zoals spiegelverwarming, led-verlichting, een i-Pod aansluiting, radio en klok zijn een opvallende trend.

Delen

Journalist

Sylvana Terlage

Related articles