European Media Partner

De trends rondom digitalisering

3 vragen aan Ronald Ravel, Country Manager Toshiba Client Solutions Benelux


Wat zijn de trends rondom digitalisering?

“Edge Computing, IOT en 5G zijn de drie componenten waar we in de toekomst meer over horen. Mobiel Edge Ccomputing maakt het mogelijk om in het veld dicht bij de dataverzameling te werken en informatie te verwerken. Interactie van IOT apparaten direct afhandelen via draagbare Edge PC’s opent vele nieuwe scenario’s voor organisaties. Daarnaast maakt de techniek van 5G het mogelijk om diensten die afhankelijk zijn van snelle data ook mobiel uit te rusten”


Wat voor effect heeft dit op de huidige werkomgeving?

“Een exponentiële groei in mobiele werkplekken, ook voor bedrijfstakken die nu helemaal niet geautomatiseerd zijn. Denk aan ambulance medewerkers in het veld die assistentie oproepen van een arts op afstand of medewerkers in de bouw, die via een Smartbril informatie opvragen en hierdoor handenvrij door kunnen werken.”


Hoe kunnen bedrijven zich hierop voorbereiden? 

“Verzorgen van mobiele apparatuur dat bij de bedrijfstak past, voldoende kennis onder personeel en meer beveiliging. Er zijn kwetsbaarheden in IOT apparaten, maar met een Edge Device op Windows 10 voorkom je een hoop. Er zijn manieren om data op afstand te houden voor extreme veiligheid, zoals laptops, zonder OS met  een virtuele desktop te gebruiken waarbij het besturingssysteem op de server draait.”


Delen

Journalist

Esra Buke

Related articles