European Media Partner

De toekomst van mobiliteit en logistiek

Digitalisering, klimaat en bescherming van het milieu, het reduceren van CO2 en efficiënte supply chain management zijn de uitdagingen van de toekomst voor verkeer en transportsystemen. Hoe komen we van A naar B snel, gemakkelijk, en veilig terwijl we het milieu beschermen en onze bronnen behouden? Hoe kan goederentransport efficiënt ingericht worden, terwijl we het klimaat beschermen? Hoe kunnen we steden aantrekkelijk en leefbaar maken voor miljoenen mensen zonder dat dit hen beperkt in mobiliteit? Op deze en meer vragen zullen antwoorden moeten komen voor een duurzamere toekomst. 

Danilo Kirschner, Show Director bij Hypermotion Frankfurt, vertelt ons over het event dat Hypermotion van 10 tot en met 12 november 2020 organiseert in Frankfurt en bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en logistiek. “Gedurende ons driedaagse evenement komen onderwerpen als digitaal verkeersmanagement, alternatieve rijsystemen, luchttaxi’s, drones, cargobikes, 3D print in de logistiek, het gebruik van kunstmatige intelligentie en nog veel meer aanbod. Ons Hypermotion-Lab dient als ontmoetingsplek (op afstand) en podium voor nieuwkomers en innovatieve denkers.” Op bijvoorbeeld de scalex conference wordt alles besproken rondom het thema supply chain en logistiek en wordt er aandacht besteedt aan de coronacrisis en wat de sector daarvan heeft geleerd, vertelt Kirschner. 


Danilo Kirschner, director bij Hypermotion Frankfurt


“De COVID-19 pandemie zorgde voor een enorme uitdaging voor mens en samenleving. Verschillende markten zijn heel hard geraakt en de coronacrisis heeft een dramatische impact gehad op zowel de mobiliteits- en logistieke sector. Autofabrieken hebben hun productie stil moeten zetten en leveranciers hebben besloten hun personeel contracten voor bepaalde tijd te geven.” Gelukkig zal er ook zeker de ‘after corona’ tijd gaan aanbreken en zal snel de urgentie terugkeren naar onder andere mobiliteitstransitie, bescherming van het milieu en digitalisatie, aldus Kirschner. “Als een van de eerste beurzen die weer georganiseerd gaat worden na de COVID-19 pandemie zal Hypermotion deze ontwikkelingen adresseren, terwijl wij natuurlijk rekening houden met alle hygiëne en anderhalve-meter-afstand maatregelen.” 


De mobiliteits- en logistieke sector ondergaan radicale veranderingen, vervolgt Kirschner. “Er is een enorme vraag naar nieuwe concepten voor duurzame en multimodale verkeer- en transportsystemen. Steden moeten groener worden en er moet slimmer gebruik worden gemaakt van de ruimte die er is. Dit vraagt om een radicale nieuwe manier van denken.” De oplossing zal liggen in een nieuw, intelligent multimodaal transportsysteem, volgens Kirschner. “Een toekomst waarin alle vormen van transport zich in een dynamische omgeving bevinden en in een staat van hypermotion.” Trends in stedelijke ontwikkeling en mobiliteit leiden ons naar groene steden, gaat Kirschner verder. “Ook in Duitsland bijvoorbeeld, waar Hypermotion een platform heeft gecreëerd voor Duitse steden en gemeenten, waar deelnemers oplossingen bespreken voor bijvoorbeeld het verbeteren van de luchtkwaliteit en hun ideeën presenteren voor digitale infrastructuur en transportsystemen.”


Duurzaamheid, klimaat en milieubescherming spelen een sleutelrol bij het ontwerp van logistieke concepten en future mobility, besluit Kirschner. “Het openbaar vervoer, stedenbouwkundigen en transportplanners, allemaal werken zij aan innovatieve oplossingen, nieuwe technologieën en emissievrije alternatieven voor het maken van intelligente en duurzame systemen voor personen- en goederenvervoer.”


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles