European Media Partner

De route naar binnen

Gedreven door corona en onderstreept door de donkere wintermaanden maken we in toenemende mate de beweging naar binnen. Daarmee krijgen we vaak meer oog voor details die ons anders mogelijk minder waren opgevallen.

Nu we veel thuis zijn en alles door onze eigen handen gaat, groeit ons bewustzijn over ingrediënten, materiaal en bereidingswijzen. En in het verlengde daarvan groeit ons bewustzijn over grotere thema’s als gezondheid en de verschillende manieren waarop die zijn te bevorderen.


Een groeiend bewustzijn is een wonderlijke ontdekkingsreis. Wat begint op één vlak – bijvoorbeeld gezondheid en de inspiratie uit deze levensstijlgids – kan zich al snel uitbreiden andere deelgebieden. Voor je het weet eet je gezond en lekker, neem je in aanvulling daarop zorgvuldig gekozen supplementen, sport je (eventueel in en om het huis, zonder QR-code) en druk je dagelijks op een knop voor rood-lichttherapie. Het overkwam mij en bevalt me uitstekend.


Mijn bewustzijn begon zijn groeiproces met mijn geopolitieke interesse, kwam steeds dichterbij en leidde als vanzelf naar de vraag wat er toch allemaal op mijn bord lag. Twee jaar later rolde Weet wat je eet van de drukpersen: Gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap. Gevolgd door boeken die nog weer verder de diepte in gingen. 


Hoe dieper ik duik, des te dichter ik in de buurt kom van de natuur. We vergeten het wel eens, in tijden van smartphones en ribbelchips, dat we eigenlijk natuurwezens zijn. Dichter in de buurt komen van de natuur, is dichter bij jezelf komen. Op die route is het prima om je te laten assisteren door moderne techniek, zolang die je maar dichterbij het doel brengt. In aanvulling op gezond eten passen suppletie en rood licht daar wat mij betreft prima bij.


De weg naar verdieping en een toenemend bewustzijn kent tal van vertrekpunten. Het kan zomaar zijn dat het proces bij jou begint met het onderwerp voeding. En je bijvoorbeeld over een tijdje politiek actief wordt, of er juist niets meer mee te maken wil hebben en eindigt op een meditatiekussen. 


Hoe dan ook, pas goed op, ook voor deze Home Chef editie. Die kan zomaar een bijdrage leveren aan je ontdekkingstocht. Wie weet waar die je brengt. Ver of minder ver, hoe dan ook raak je geïnspireerd.


Ik wens je veel leesplezier,

Daan de Wit

Journalist en schrijver van onder andere ‘Weet wat je eet - gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap’

Delen

Journalist

Related articles