European Media Partner

De rol van HR-medewerkers in het mkb verandert door automatisering

De afgelopen jaren hebben er ontzettend veel ontwikkelingen plaatsgevonden wat betreft HR en salarisadministratie, onder andere door digitalisering en automatisering. Tot nu toe waren maatwerk HR-systemen voor deze ontwikkeling alleen nog maar beschikbaar voor grote bedrijven, maar daar komt nu verandering in. Roy Hulst,  directeur van People & Payment, licht toe. 


Waarom kan het MKB nu ook alle HR-en salaris processen op maat automatiseren?

“Grote bedrijven gebruikten tot nu toe applicaties waarbij de implementatiekosten oplopen tot tienduizenden euro’s. De techniek heeft zich inmiddels ontwikkelt, dat maakt inrichting en onderhoud eenvoudiger en daarmee gaan ook de kosten omlaag.”


Wat voor voordelen brengt dit met zich mee?

“Je voorkomt hier veel fouten mee, want verschillende processen gaan niet meer via bijvoorbeeld Word en Excel, maar zijn inzichtelijk via één geautomatiseerd systeem. En het bespaart de HR-medewerker ontzettend veel tijd. De administratieve taken worden overgenomen door de software, waardoor de HR medewerker zich kan bezighouden waar hij of zij in eerste instantie voor is aangenomen: het ontfermen over de (toekomstige) medewerkers.”


In hoeverre heeft de coronacrisis invloed gehad op de automatisering in het MKB bij HR processen?

“Door het thuiswerken hebben veel bedrijven gezien dat het werken via een geautomatiseerd proces vele voordelen met zich mee kan brengen. Ik denk dat deze periode dan ook een goede aanloop is naar de toekomst. Het is duidelijk dat handmatig werk gaat verdwijnen en de coronapandemie heeft het proces van automatisering bij veel bedrijven versneld.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles