European Media Partner

De petrolhead en zakelijke mobiliteit

Als er iets interessant is, dan is het de toekomst van de mobiliteit. We dachten dat we er wel uit waren, hoewel ik als petrolhead mijn bedenkingen had. Mobiliteit zou meer flexibel worden. Een fiets wanneer het lekker weer was, wellicht een deelscooter bij iets langere afstanden. En dan stapte je weer in het openbare vervoer om als het echt niet anders kon de auto te pakken. Het zou allemaal supermakkelijk worden door MaaS: mobilitity as a service. Eén pas, één app en zo’n slim algoritme dat je nooit meer in het verkeerde vervoermiddel zou zitten.

En toen kwam corona. De lente van 2020 was bijzonder zonnig (qua weer dan toch) en dus bleven we fietsen. Veel fietsen zelfs, want dat was een manier om tijdens de intelligente lockdown nog naar buiten te kunnen.


Het openbaar vervoer
bleek wel wat minder populair. Een wereldwijde pandemie van een dodelijk virus bleek geen geschikte tijd om een voertuig te delen met enkele tientallen of zelfs honderden vreemden. Tijdens één van mijn schaarse vliegreizen in de zomer van 2020 had één medereiziger zich in een soort duikpak gehesen. Het leek me oncomfortabel, maar een deel van mij was ook jaloers. Echt prettig voelde het nog niet om een kleine ruimte te delen, waarin we zeker niet de 1,5 meter afstand konden houden.


Veel verstokte OV-reizigers wisten de voorbije periode diverse autohandelaren te vinden. Ondanks dat we door alle lockdowns minder reizen, is het aantal auto’s gestegen. Als we op pad gaan, is het nieuwe normaal dat we dat per individueel vervoer doen. 


Het is een snippertje goed nieuws in een wereld waarin de lat steeds hoger komt te liggen voor automobielfabrikanten. Auto’s moeten schoner en veiliger worden. De zelfrijdende auto leek voor het laatste het ei van Columbus, maar de pandemie trok een lelijke streep door de investeringsagenda van veel bedrijven. Die komt er voorlopig nog even niet dus.


Tegelijkertijd moeten auto’s nog steeds veel schoner worden. Makkelijk op te lossen door alleen maar elektrische auto’s bouwen. Het gewicht, de complexiteit, kosten en beperkte range blijven echter een struikelblok. Zolang overheden belastingkorting of subsidies geven is de elektrische auto voor de (zakelijke) rijder ontzettend interessant, maar daar komt ooit een einde aan.


Voor die tijd moet de elektrische auto zichzelf gaan bedruipen. De optimisten wijzen op snelle ontwikkelingen in batterijtechologie, maar we zijn er nog niet. Het maakt het komende decennium tot één van de meest interessante periodes van het 125 jarig bestaan van de automobiel. Ook voor petrolheads, want van stilstand is nog nooit een auto beter geworden. Zo het lang kan zullen conservatievelingen hun heilige koe nog snelladen met euro95 of diesel. Ouderwets of niet, het is nog steeds veel rapper dan met de sterkste snellader voor een EV.


Wouter Karssen, General Manager Autoblog.nl

Delen

Journalist

Related articles