European Media Partner

De medische voordelen van CBD-olie

CBD-olie is voor vele Nederlanders onmisbaar. Het wordt gebruikt om stress te verminderen, beter te slapen en, bovenal, om pijn te verminderen. Vooral voor mensen met chronische pijnklachten kan CBD-olie een uitkomst zijn.

CBD-olie werkt in op de cannabinoïdenreceptoren in het lichaam. Het activeert en bevordert de natuurlijke reactie van het lichaam op pijn en zorgt ervoor dat het zenuwstelsel pijn negeert. CBD heeft daarnaast ook anti-inflammatoire eigenschappen.


Momenteel wordt er veel onderzoek gedaan naar CBD-olie, omdat de medische werking ervan nog niet bewezen is, maar velen er wel veel baat bij hebben. Volgens het Bureau voor Medicinale Cannabis zijn er wel reeds voldoende wetenschappelijke gegevens die aantonen dat CBD-olie werkzaam is bij pijn bij onder andere multiple sclerose en ruggenmergschade, misselijkheid en verzwakking bij kanker en aids en bijvoorbeeld langdurige pijn door beschadiging van een zenuwbaan. Ook zou het tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette kunnen verminderen.


CBD-olie en andere vormen van medicinale cannabis spelen, voor zover wij nu weten, geen rol in de genezing van de aandoeningen, maar kunnen wel klachten en bijwerkingen verminderen. CBD-olie wordt verkocht als voedingssupplement en is vrij verkrijgbaar, maar het is wel raadzaam om voor gebruik te overleggen met de huisarts.

Delen

Journalist

Related articles