European Media Partner

De leasevloot zal een prominente rol blijven spelen in de zakelijke mobiliteit

Door het thuiswerken zijn er veel minder kilometers op de weg gereden en het ov werd zoveel mogelijk vermeden het afgelopen jaar. Ook de zakelijke mobiliteit kwam grotendeels stil te liggen. Toch zal de (lease) auto in de toekomst weer een prominente rol gaan vervullen in zowel de privé als zakelijke mobiliteit.

“Het aantal gereden kilometers is dus enorm naar beneden gegaan, maar inmiddels zien we de drukte op de weg weer toenemen en ook het aantal files”, vertelt Armand van Veen, CEO International Car Lease. “We zullen door het thuiswerken de efficiëntie behouden van het vergaderen op afstand, maar we zullen zeker weer naar kantoor gaan en ook weer reallife gaan vergaderen voor het menselijke contact. Persoonlijk geloof ik dat we snel weer in oude patronen zullen gaan terugvallen na de coronacrisis. Zakelijke leaseauto’s zullen dan ook niet van de weg gaan verdwijnen en dat zien we ook in de leasevloot, die is niet gedaald het afgelopen jaar.”


Voor HR zal de war on talent blijven. Van Veen: “HR zal weer voor de uitdaging komen te staan om talent aan het bedrijf te binden en deze ook te behouden. En moet dus zorgen voor een mooi arbeidsvoorwaarden pakket. En daar hoort zeker ook een leaseauto in, maar ook een elektrische fiets, een treinabonnement, of een auto die altijd op de zaak klaarstaat voor gebruik. De facility manager heeft momenteel vooral te maken met de elektrificering van het wagenpark en een mindering in het aantal kilometers. De elektrische auto’s moeten ergens worden opgeladen en de twee laadpalen die nu bij veel bedrijven aanwezig al zijn, zijn niet voldoende voor de toekomst. Daarnaast zorgt het een vermindering van het aantal kilometers ervoor dat er minder parkeerplekken nodig zijn bij veel bedrijven.”


Daarnaast heeft de HR met uitdagingen te maken zoals regelingen voor de elektrische auto. “Wat als bijvoorbeeld iemand thuis een laadpaal krijgt maar vervolgens het bedrijf verlaat? Wat gebeurt er dan met de elektrische laadpaal? De overheid heeft de ambities om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen voor een duurzamere toekomst, maar dan moet er wel flink geïnvesteerd worden in de laadinfrastructuur, waarbij niet in twee laadpalen, maar in laadpleinen worden geïnvesteerd. Daarnaast zijn de alternatieven voor de leasevloot, zoals de elektrische fiets en het carsharen al aanwezig en de leaseauto zal hier mee moeten gaan concurreren. Een kortere looptijd en flexibiliteit van de leaseauto zal aan populariteit gaan winnen.” 


De (lease) auto zal niet van de weg gaan verdwijnen. “Iemand die op de Zuidas in Amsterdam werkt en in Amsterdam woont zal niets aan een auto hebben. Maar zodra die persoon in zijn volgende levensfase verhuist naar Abcoude en gaat werken in Utrecht is een auto wel handig. Ook om in de weekenden de kinderen naar voetbal te brengen. De groei van de (lease) auto is er wel uit, maar is niet op zijn retour, (privé en zakelijke) automobiliteit zal belangrijk blijven.” Een ding is duidelijk voor de toekomst: de mobiliteit zal groener worden, besluit Van Veen. “En dat zit hem in twee dingen: allereerst moet het bedrijf duurzame oplossingen zoals, laadpalen en kantoren naast ov-stations kunnen bieden. En de HR zal samen met de facility manager met een mooi arbeidsvoorwaardenpakket talenten aan zich moeten gaan binden waar elektrificering een grote rol in zal spelen. De jonge werknemer van nu vraagt om een elektrische (lease) auto om zo bij te kunnen dragen aan een duurzame toekomst en daar zal de HR en facility managers in moeten voorzien.”


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles