European Media Partner

De kloof dichten door gebruik te maken van het Corporate Information Platform (CIP)

Zonder adequate documentatie is de DX-reis afhankelijk van mensen en zal ze waarschijnlijk op weg zijn naar een wegversperring. Op basis van een analyse van gegevens die door J K Technosoft zijn verzameld tijdens interactie met verschillende marktleiders en klanten over de hele wereld, is Corporate Information Platform (CIP) ontwikkeld. Dit platform kan worden gebruikt als een raamwerk voor het vaststellen van bedrijfsprocessen, IT-leveringsprocessen, bedrijfsdatastrategie en kennisbeheer.

Corporate Information Platform (CIP) is een proces-, platform- en datamappingstrategie op organisatieniveau. Het bestaat uit (sub)processen en de interacties tussen bedrijfseenheden en leveringseenheden, integratie met externe partijen, rapporten/dashboards, masters, segregation of duties en click-level SOP's (Level 0, Level 3 en Level 6). CIP biedt een holistisch en uitgebreid overzicht; op organisatie, business unit, delivery unit en (sub)procesniveaus. Het helpt bij het standaardiseren en consolideren van processen en subprocessen terwijl het lokalisatieaspect in het zicht blijft.


De voordelen van het platform zijn het documenteren van het proces op uitvoeringsniveau (genereer het klikniveau SOP) en het gemak waarmee de efficiëntie van bedrijfsprocessen bepaald wordt. Ook is het mogelijk risico’s te identificeren door ad-hoc veranderingen in processen en het mitigatieplan daarvoor. Daarnaast is het te gebruiken voor standaardisatie en consolidatie van bedrijfsprocessen en wordt het platform wereldwijd geaccepteerd.

Delen

Journalist

Basudev Pal

Related articles