European Media Partner

De juiste wondverzorging

Of het nu gaat om een kleine snee in de vinger of een postoperatieve wond met hechtingen, wonden maken deel uit van het dagelijks leven. Het kan echter moeilijk zijn om te weten of je het juiste doet wanneer je je wond behandelt of anderen helpt. Gelukkig hoeft een goede wondverzorging niet ingewikkeld te zijn! Afhankelijk van het type, de grootte en de locatie, kunnen de meeste wonden gemakkelijk thuis worden behandeld.

Een goede wondgenezing bestaat uit 3 stappen:


1. Een schone en gereinigde wond is de eerste stap naar een optimale genezing. Reinig de wond van vuil, bacteriën en zichtbare deeltjes om infecties te voorkomen.


2. De tweede stap is om de wond te beschermen tegen vuil en bacteriën om een ongestoorde genezing mogelijk te maken. Bedek de wond met een pleister, steriel wondverband of een kompres.


3. In de derde stap kun je de wond veilig, snel en met een lager risico op littekens helpen genezen. Breng regelmatig een wondhelende zalf aan tot de wond volledig is genezen.


Het volgen van deze drie eenvoudige stappen zal helpen om wondinfecties te voorkomen, snellere genezing te ondersteunen en het uiterlijk van je helende huid te verbeteren. Op deze manier weet je zeker dat je het juiste hebt gedaan voor jou en je dierbaren.


Delen

Journalist

Related articles