European Media Partner

De echte kracht van digitale koppelingen via de cloud

Als je niet meegaat in de digitale transformatie zal je worden ingehaald. Klanten eisen in toenemende mate integrale digitale dienstverlening, waardoor je vaak je kernpropositie moet inkleden met diensten van derden. En dat biedt zowel kansen als uitdagingen voor organisaties.

Door slimme software integratie kunnen organisaties meer waarde toevoegen voor medewerkers, klanten én ketenpartners. Om op een juiste manier online diensten te verlenen, moeten verschillende gegevens, diensten of applicaties al dan niet via de cloud met elkaar geïntegreerd worden. “Je moet als organisatie laten zien wat je aanbiedt, de koper of afnemer moet zich identificeren, de aankoop moet betaald worden, eventueel verzekerd worden en verstuurd worden”, vertelt Frank Arts, CEO van Enable U. “En dat kan best ingewikkeld zijn. Iedere partij verzint namelijk mooie digitale toepassingen voor zijn core product, maar het functioneert pas als het in zijn geheel samenwerkt.”


Dan kan het helpen om samen te werken met een onafhankelijke integratiepartner. “Een neutrale partij die goed luistert naar de wensen van de eindgebruiker en de oplossingen van beheerders en aanbieders van applicaties kan ervoor zorgen dat de verschillende bouwstenen op een zo efficiënt mogelijke manier tot een geheel worden gesmeed. Zo kom je tot een oplossing die werkt en blijft werken, robuust en schaalbaar, maar vooral ook veilig is.”


Want hoe veilig is het nou eigenlijk als allerlei verschillende partijen zich aan jouw dienstverlening gaan linken? Arts: “Als je direct gaat koppelen maak je digitale achterdeurtjes naar alles wat je te bieden hebt, dus dat men daar angstig over is, is zeker niet ongegrond. Je moet dat heel goed beveiligen, want er zijn altijd mensen die misbruik willen maken van die connecties. Juist daarom moet je dit niet als hobbyprojectje aanpakken, maar moet je het echt goed en strategisch aanpakken. Je moet continu de hoogste graad van beveiliging implementeren. Ook daar is een integratiepartner weer geschikt voor, omdat zij gespecialiseerd zijn in het inregelen en het afwegen van de beveiliging.”


Als je integratie op de juiste manier aanpakt, kan dat mooie kansen bieden voor je organisatie, stelt Arts tot slot. “Potentieel kan je hiermee de hele wereld gebruik laten maken van je dienst, want goede integratie biedt de ultieme schaalbaarheid. En aan de andere kant kan je het ook gebruiken om je klant de ideale dienstverlening te brengen. Dat is de echte kracht van digitale koppelingen via de Cloud.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles