European Media Partner

De crisis is nog niet voorbij

Nederland telt volgens de Kamer van Koophandel ruim twee miljoen bedrijven, die vroeg of laat allemaal voor uitdagingen komen te staan. Zeker in tijden van crisis kan hulp van buitenaf veel steun bieden.

Met name door corona kwamen er het afgelopen jaar veel meer ondernemers in de problemen. “Starters, groeiers, kleine en grote bedrijven”, vertelt Frank van Santen, bedrijfseconoom en expert op het gebied van ondernemersvraagstukken. “Het afgelopen jaar was voor vrijwel iedereen lastig. Als je het gaat analyseren, dan zag je drie patronen.”


Dat begon volgens Van Santen met grote stress. “In het begin wisten ondernemers niet wat hen overkwam. Velen hadden nog nooit eerder voor zo’n grote crisis gestaan. Er kwamen allerlei regelingen van de overheid om ondernemers te ondersteunen, maar deze waren niet altijd even duidelijk. Daarom zochten ondernemers hulp om de juiste aanvragen te kunnen doen. Daarna, vanaf de zomer tot het einde van het jaar, hadden de meeste ondernemers hun draai redelijk gevonden. Ze wisten hoe ze om moesten gaan met de overheidsregelingen, maar hadden telkens nieuwe vragen omdat bestaande steunpakketten wijzigden en nieuwe steunpakketten werden toegevoegd. Ook was er veel boosheid omdat sommige ondernemingen tussen wal en schip vielen. Starters bijvoorbeeld, die hun omzet niet konden vergelijken met de omzet van een jaar geleden, waardoor ze buiten de boot vielen voor bepaalde regelingen.”


Sinds begin dit jaar zitten we in een nieuwe fase. “Er is nu vaak verdriet, onbegrip en radeloosheid”, vertelt Van Santen. “Het duurt allemaal heel lang en men snapt het niet meer. Waarom mochten bijvoorbeeld de winkels in sommige andere landen wel open, maar hier niet, terwijl de besmettingscijfers ongeveer gelijk zijn? De mentale kant gaat nu steeds meer een rol spelen. Er zijn veel ondernemers die in de stress zitten omdat ze hun hele pensioen hebben opgegeten, die geld hebben geleend bij familie of waar de gezinssituatie onder druk staat door financiële problemen. Daar wordt nog weinig over gepraat, maar daar moeten we wel rekening mee houden. De verwachting is dan ook dat er vanaf het derde kwartaal een faillissementsgolf zal komen, omdat ondernemers dan geconfronteerd worden met de opgestapelde schulden waarvan de betaling is uitgesteld.”


Voor een bepaalde categorie ondernemers zal de crisis nog lang gaan duren, ook nu de boel geleidelijk weer opstart. “Ik wil juist die ondernemers adviseren om hulp te vragen”, stelt Van Santen. “Vaak schamen ondernemers zich voor hun problemen, maar ieder bedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken en in een crisis moet je tijdig handelen. Dus niet als het vijf voor twaalf is, maar liever om half elf. Als je nu de rekeningen nog kan betalen, maar weet dat je stappen moet zetten om dat over een jaar nog steeds te kunnen doen, dan kan je beter nu om hulp vragen dan wachten tot je aan het randje van de afgrond bungelt. Je komt er dan een stuk sneller weer bovenop.”


Een van de belangrijkste startpunten voor hulp van buitenaf, stelt Van Santen, is het bieden van een luisterend oor. “Voor een gestreste ondernemer kan het doen van zijn of haar verhaal al een hele opluchting zijn. Dat is belangrijk om de initiële stress weg te nemen. Vervolgens is het belangrijk hen bij te staan met raad en daad om de ondernemer het licht aan het einde van de tunnel te laten zien.” 

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles