European Media Partner

De cloud staat paraat

Ondanks de maatregelen om de gevolgen van het Corona virus te beperken proberen we onze bedrijven en de maatschappij zo goed mogelijk draaiende te houden. 

Velen werken noodgedwongen thuis. Dat kan alleen als toegang tot systemen en informatie betrouwbaar en veilig is geregeld en als goede communicatieoplossingen beschikbaar zijn. Het is niet mijn bedoeling om onder deze omstandigheden reclame te maken voor de cloud. Maar feit is dat organisaties die gebruikmaken van cloudoplossingen voor applicaties en data onder de huidige omstandigheden veel beter hun bedrijfsprocessen kunnen voortzetten dan organisaties die nog afhankelijk zijn van de traditionele "on premise" IT. En die hun medewerkers alleen kunnen faciliteren op de werkplek op kantoor.


Als het stof van deze crisis weer is neergedaald zullen we beseffen dat dagelijkse, routinematige verplaatsingen naar een bureau dat ook best elders had kunnen staan toch niet zo vanzelfsprekend is als we altijd vonden. Vergaderen, online werken, samenwerken en communiceren: het kan ook op afstand, nu het op afstand moet. Bedrijven moeten die mogelijkheden omarmen, en niet alleen in tijden van crisis. De Nederlandse cloud- en services industrie staat paraat.

Delen

Journalist

Michiel Steltman

Related articles