European Media Partner
Pieter Versloot, Medeoprichter van Plate DIGITALISERING

Data staat aan de basis van de digitale transformatie

De customer journey loopt tegenwoordig dwars door meerdere applicaties heen. Je doet een zoekopdracht, gaat naar de website, je downloadt een app, je downloadt daar misschien eens iets en vervolgens wordt er vanuit de website een marketingcampagne gestart die je uiteindelijk over de streep haalt om iets te kopen. In dit proces wordt een hoop data verzameld, maar veel bedrijven weten deze data nog niet te gelde te maken. 

“Data over klanten wordt op allerlei verschillende plekken verzameld”, vertelt Pieter Versloot, medeoprichter van Plate. “Voor veel bedrijven is het daarom lastig om het overzicht te bewaren en echte inzichten te krijgen. Waar je eigenlijk naartoe wilt is een single-source-of-truth, waarbij de klant een uniforme beleving heeft, dwars door het gebruik van meerdere, verschillende touchpoints. Dat is ontzettend belangrijk voor bedrijven, want alleen als je dat overzicht hebt kan je data omzetten naar inzichten en verkoopkansen.” 


Daarnaast wordt deze data ook steeds complexer, vertelt Versloot. “De digitale transformatie gaat harder dan ooit. Naast een website willen de meeste mensen door corona ook een webshop, want in de winkel kopen kan ineens niet meer. Bedrijven die voorheen alleen focusten op B2B kijken nu ook naar B2C en andersom. Dat vraagt om hele andere modellen en inzichten en leidt tot heftiger concurrentie. Om je te onderscheiden op de markt moet je of focussen op prijzen, of op personalisatie. Dit laatste vraagt om een adaptief platform waarmee je content zo optimaal mogelijk via de juiste kanalen bij de juiste doelgroep aflevert."


Dat platform moet staan als een huis, stelt Versloot. "Wij maken altijd de vergelijking met een bord. De nadruk ligt nooit op het bord zelf, maar op het gerecht wat daarop gepresenteerd wordt. Echter is het bord essentieel voor je (smaak)ervaring. Zo is het ook met het platform wat je kiest voor je contentstrategie. Dat moet solide, toegankelijk en veilig zijn en mogelijkheden geven om de juiste content te bezorgen bij je verschillende doelgroepen. Zo kan jouw bedrijf of organisatie de optimale digitale ervaring bieden."

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles