European Media Partner

Data science van waarde

Veel grotere organisaties hebben zelf technische competenties opgebouwd in Data Science. Echter, we zien enerzijds dat het vaststellen van de juiste ideeën (wij noemen dat use-cases) en anderzijds het vertalen van ideeën naar concrete business implementaties die waarde opleveren een enorme uitdaging blijft.


Robert Jan van Vliet, Managing Partner NL bij Sia Partners


Wij denken dat deze first-to-last-mile (van idee tot implementatie) een interessante uitdaging is waarin elke organisatie goed moet bepalen hoe ze deze ‘AI-journey’ bemensen. Wij zien de rol voor AI Translators en Data Engineers al enige tijd toenemen binnen elk Data Science team.


AI Translators zijn van belang bij de “first-mile”. Zij begrijpen de business prioriteiten, kunnen deze in de juiste context plaatsen en kennen tegelijkertijd ook de kansen en beperkingen van AI en data science toepassingen. Zo kunnen zij ideeën ophalen, vertalen naar een concept en verder opschalen indien haalbaar en waardevol.


Data Engineers zijn juist van belang bij de “last-mile”. Zodra er een AI en Data Science toepassing is vastgesteld die men wil uitrollen, kunnen zij deze toepassingen veilig, schaalbaar en robuust maken. Hierbij is kennis van cloud, devops en allerlei andere technologie van belang.

Delen

Journalist

Robert Jan van Vliet

Related articles