European Media Partner

Cyberveilig thuis en op de werkvloer

Onze maatschappij wordt steeds digitaler, des te meer reden om waakzaam te zijn voor onze digitale veiligheid. Marcel Jutte, oprichter en directeur Hudson Cybertec, vertelt: “Vooral bewustwording van menselijk gedrag is cruciaal voor cyberveiligheid. Men moet zich bewust worden van wat zij deelt en met wie. Dat is de eerste tip die ik mensen wil geven. Verder adviseer ik mensen altijd de laatste software- en applicatie-updates te doen. Zorg ook dat je zakelijk en privé gescheiden houdt en wees alert op verdachte e-mails en telefoontjes. Gebruik daarnaast unieke wachtwoorden en een wachtwoordmanager.”

Ook thuis moeten we onze apparaten beveiligen. “Bedenk goed dat je niet al je devices via internet hoeft te verbinden. Realiseer ook hoeveel informatie je het internet opstuurt met bijvoorbeeld dingen als Alexa; alles wat je doet wordt vastgelegd.”


“Hier ligt ook een van de grootste bedreigingen online: alles koppelen aan internet. Denk bijvoorbeeld ook aan de Cloud. Waar heb je je data allemaal opgeslagen? We creëren een grote afhankelijkheid van online verbindingen via onze devices. Bovendien is de eenvoud waarmee er tegenwoordig misbruik gemaakt kan worden van systemen een gevaar. Kortom, wees bewust van je eigen internetgedrag.”

Delen

Journalist

Related articles