European Media Partner

Credit automation een stap dichterbij door innovatieve toepassing van AI en ML

In het tweede en vierde kwartaal van dit jaar heeft Altares Dun & Bradstreet een uitvoerige data-analyse onder ruim 3 miljoen organisaties gedaan naar de te verwachten faillissementen op basis van de ontwikkeling van het BBP. Het rapport geeft inzicht in de tsunami aan faillissementen die verwacht wordt bij een single versus double-dip van de economie. Uitkomst: bijna 15000 uitgestelde faillissementen staan ons te wachten in de komende 12 maanden.

“Door de onzekere economische tijden is de behoefte aan kredietbeheersing groot. Dit is de directe aanleiding geweest om te investeren in een nieuw platform om klanten nog beter te kunnen faciliteren om hun credit management te beheren”, vertelt David Verheecke, Group COO bij Altares Dun & Bradstreet.


Door te werken met een verbeterd dashboard en features zoals eigen rapporten opbouwen kunnen bedrijven zich nog beter voorbereiden op de toekomstige economische situatie. Met een uniek puntensysteem wordt betaalgedrag inzichtelijk gemaakt. Deze score is een krachtige indicator van een veranderde liquiditeitspositie en wordt berekend op basis van feitelijke factuurgegevens en werkelijk betaalgedrag in de markt.


“Wie van je zakenpartners begint financieel te wankelen? Welke klanten krijgen binnenkort moeite met betalen? Wie dit weet, kan in deze onzekere tijden toch met een gerust hart zakendoen,” vertelt Arjan Bakx, productmanager Credit Risk.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles