European Media Partner

Continuïteit van kennis met e-learning

Het begon met een vraag tijdens een strategiesessie met de directeuren van alle tankopslagbedrijven in Nederland. Sandra de Bont, directeur van de VOTOB Academy vroeg aan hen wat hen wakker hield ‘s nachts. 

Het antwoord? De directeuren maakten zich zorgen om de continuïteit van de vakbekwaamheid en kennis die verdwijnt door werknemers die met pensioen gaan. De opleidingen die er toentertijd al werden aangeboden door bedrijven waren vaak extern. Zo heb je niet in de hand wat er nu precies wordt aangeboden en of er het juiste wordt geleerd. “Ook misten we een opleiding die gericht was op de tankopslag. Er was een algemene opleiding voor procesoperator, maar daar werden dingen geleerd die ook de procesoperator in bijvoorbeeld een koekjesfabriek moet leren.” Het ontbrak aan vernieuwing en een sectorspecifieke opleiding, aldus De Bont. 


Sandra de Bont, directeur van de VOTOB Academy


Na veel onderzoek en na vragen aan de leden van branchevereniging VOTOB kwam De Bont tot de conclusie dat er een eigen opleiding moest komen voor de tankopslagsector. Deze opleiding moest leiden tot een officieel diploma en het moest e-learning bevatten.” Zodra je kennis print is het al verouderd en wanneer je e-learning aanbiedt kan men in zijn eigen tijd op zijn eigen manier lessen volgen die altijd up-to-date zijn, aldus de Bont. “De leden wisten als geen ander wat een operator van een tankopslag moet kunnen en kennen. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik de beste werknemers van alle tankopslagbedrijven voor een halve dag mocht lenen voor kennisborging. Zij deelden hun kennis en ik ging deze kennis vervolgens verifiëren bij de andere bedrijven, wat uiteindelijk resulteerde in de lessen van de VOTOB Academy. Er worden niet alleen online lessen aangeboden, een aantal praktijklessen vindt ook plaats bij de bedrijven in groepen van 8-10 personen, op anderhalve meter afstand nu. Zo leren ze ook van elkaar,” vertelt De Bont.

 

“Met de VOTOB Academy wil ik een positiever beeld rondom tankopslagbedrijven creëren”. Zij zorgen er onder andere voor dat wij ons kuipje margarine kunnen kopen. Bovendien hebben ontzettend veel partijen bijgedragen aan deze opleiding, onder andere de overheid en allerlei bedrijven die gelieerd zijn aan de sector. “Denk hierbij aan contractors die gespecialiseerd zijn in het leidingwerk op de terminal of de brandweer”, aldus De Bont. “Zo zag ik de verschillende partijen weer trots worden op hun werk en kennis.”


We kunnen onze e-learning lessen dagelijks up-to-date houden, volgens De Bont. “Dit is altijd onze intentie geweest, maar je ziet nu dat dit een tweede positief effect heeft, tijdens de coronacrisis. De lessen gaan gewoon door. Het scheelt reistijd en de evaluaties worden digitaal gedaan. Deze manier van lesgeven is ook voor de toekomst een optie.”   


De sector bedrijfsschool is begonnen vanuit de tankopslag, gaat De Bont verder. “Ik ben nu aan het kijken of ik het concept van een sector bedrijfsschool voor andere sectoren kan gaan aanbieden en wat de mogelijkheden hiervoor zijn in het buitenland. Dit, omdat je met een sector bedrijfsschool op zoek gaat naar het vakmanschap in samenwerking met de bedrijven om de kennis niet verloren te laten gaan voor een volgende generatie.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles