European Media Partner

Chucky’s weg naar een beter leven

De meeste honden uit het dierenasiel hebben een lange voorgeschiedenis met de nodige ellende achter de rug. Maar soms leidt het verblijf in de dierenopvang toch tot een sprookjesachtige einde.

Zo ook bij hondje Chucky. “Zijn baasje belde een aantal keer dat ze hem niet meer kon verzorgen, ze wilde afstand van hem doen. De medische conditie van Chucky bleek enorm slecht, hij had een anaalklier tumor, een kale rug met ontstoken huid vanwege de vlooien en hij was zeer mager. Ook was hij erg angstig”, vertelt Renée, werkzaam bij DOA. 


In Dieren Opvang Amsterdam (DOA) kreeg het dier de juiste medische verzorging en een flinke dosis dierenliefde. “Chucky is meerdere malen ontwormt en ontvlooid. Zijn slechte gebit hebben wij onder narcose schoongemaakt en de anaalklier tumor hebben wij verwijderd.” Langzaam kreeg Chucky zijn vertrouwen in mensen terug. Om hem aan de man te brengen plaatste de opvang hem in de krant. Meerdere geïnteresseerden ontmoetten Chucky maar haakten snel af. Zijn leeftijd zat hen dwars.


Ook de 84-jarige meneer Timmermans, die twee eerdere honden uit het asiel had geadopteerd, was eerste instantie niet enthousiast over een oudere hond. “Na de dood van mijn laatste hond Lisa ging ik weer langs bij het asiel. Ik zag wat foto’s maar dat stond me niet aan, die honden waren te oud. Maar toen ik de kennel inliep en Chucky zag leek hij verschrikkelijk veel op Lisa, ook een kruising met een Labrador. Ik wist meteen dat wordt hem.”

 

Inmiddels gaat heel goed met Chucky in zijn nieuwe thuis. “Hij heeft nog wat lichtelijke eigenwijze trekjes, zoals dat hij op de bank wilt slapen. Daar heb ik een bloedhekel aan, mijn bank en mijn bed zijn heilig. Voor de rest mag hij alles en hij luistert gelukkig ook goed.”

Delen

Journalist

Related articles