European Media Partner

Breng verschillende eilanden samen

Eilandjes op kantoor: iedereen die bij een beetje grote organisatie werkt begrijpt dit. Organisaties delen zichzelf graag op in verschillende vakgebieden (marketing, finance en HR) of per locatie. Dit creëert subculturen die zich richten op bepaalde taken, zonder alignment tussen de verschillende afdelingen naar buiten toe. Meer samenwerking tussen afdelingen levert niet alleen meer tevreden werknemers op, maar kan ook onderdeel zijn van de bedrijfsstrategie. 

Neem nou HR en Facility Management: een koppeling tussen beide afdelingen biedt het fundament voor een gelukkige en productieve werknemer. Door een sterke samenwerking is het beter mogelijk te weten wat mensen willen en nodig hebben. Geef werknemers bijvoorbeeld de kans en ruimte om zelf hun werkplek en -tijd te bepalen. Meer samenwerking tussen de verschillende afdelingen levert niet alleen meer tevreden werknemers op, maar biedt ook mogelijkheden om gezamenlijk de bedrijfsstrategie te volgen. 


Bedrijven zetten steeds meer HR-analytics in om te achterhalen waar zij kansen missen. Hiermee kunnen bedrijven hun voorzieningen inzichtelijk maken en mogelijk aanpassen om minder ziekmeldingen te krijgen of om personeelsverloop tegen te gaan. Organisaties moeten hierbij wel uitkijken voor luie medewerkers, die alles aangereikt krijgen en daardoor niet meer uit hun stoel komen. Beweging en verandering van omgeving zijn juist goed voor medewerkers, dus plaats de goede koffie vooral op loopafstand. 

Delen

Journalist

Bram Zeldenrijk

Related articles