European Media Partner

‘Bloemen en planten vaker online gekocht’

Net als in andere branches speelt digitale disruptie ook in onze bloemen- en plantensector een steeds grotere rol. In een rapport uit 2017 staat de verwachting dat het online marktaandeel in 2017 toegroeit naar dertig procent. Die prognose gaan we hoogstwaarschijnlijk wel halen. Daarbij moet je onderscheid maken in de segmenten gifting en gebruik voor thuis. Vroeger moest de consument zijn huis uit om bij de lokale retailers een bloemcadeau te bestellen voor elders in het land. Nu doe je dat online. Tal van cadeaupartijen, maar ook gevestigde retailers als supermarkten, hebben die optie beschikbaar.

Het online segment voor gebruik thuis is nog beperkt, maar groeit zeer snel. Dat segment wordt op termijn groter dan gifting, te meer omdat consumenten steeds vaker boodschappen online bestellen. Ook de aankoop van bloemen hoort vaker in dat patroon, terwijl de aankoop van planten voor binnen en buiten verder raakt ingeburgerd. Online heb je een grote keus, en een online bestelde plant wordt thuis afgeleverd. Hoeft de consument zijn eigen auto niet vies te maken.

 

Een trend die je ziet binnen gifting, is dat bloemen en planten steeds beter aansluiten bij het cadeaumoment. Ook de gift zelf maakt deel uit van de beleving, zoals verjaardag of minder heugelijk moment. Personalisatie speelt daarbij een belangrijke rol. Tegenwoordig kun je niet alleen een gepersonaliseerde kaart meesturen, maar ook de hoes volledig zelf ontwerpen. Zo kun je met Moederdag een tekening van je kinderen laten digitaliseren tot hoes. Ook het combineren van producten raakt in trek, dus bijvoorbeeld een boeket in combinatie met een reep chocolade of een fles bubbels. Bij planten voor eigen gebruik zie je dat vooral grootbladige planten in trek zijn. De urban jungle-trend is enorm hot op dit moment.

 

Verder speelt duurzaamheid in onze branche een steeds grotere rol. Daarbij is er aandacht voor het verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld, de afstand van het vervoer, maar ook voor de controle voor de totale keten, zodat de afnemer zekerheid heeft dat de bloemen of planten geteeld zijn door een gecertificeerde kweker. 

 

Wat betreft de verzending zelf geloof ik sterk in een hybride model. Tijdkritische bezorging, bijvoorbeeld binnen het uur, kan beter in een decentraal model worden toegepast, waarbij lokale aanbieders zijn betrokken. Wie meer behoefte heeft aan controle in de keten, zal eerder keuze maken voor een centraal aangestuurde optie.

 

Dave van Stijn , Chief e-Commerce e-Flora

Delen

Journalist

Related articles