European Media Partner

Blijven leren is hartstikke leuk

De wijze van trainen en het geven van onderwijs is door COVID-19 enorm veranderd. Een aantal sectoren worden nu nog in stand gehouden door de steun van de overheid en ook de werkloosheid valt relatief gezien nog mee. Maar de klap gaat nog komen. Het is dan ook nu de tijd om daarop te anticiperen door bijvoorbeeld een opleiding te volgen.

“Mensen hebben over het algemeen meer tijd nu”, vertelt Ria van ’t Klooster, directeur NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. “We hoeven niet meer te reizen naar ons werk en het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om een online opleiding te volgen. Zo bieden veel opleiders in plaats van een hele dag, nu ook een dagdeel aan. Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends werken en ’s middags een opleiding volgen. Je ziet echter wel een enorme drang naar elkaar weer ontmoeten en dat zie je overal. Ook bij het opleiden en trainen. Kinderen en ook volwassenen staan te trappelen om weer naar school te gaan.”


In het begin van de coronacrisis waren er zeker moeilijkheden met het goed organiseren van online onderwijs, gaat Van ’t Klooster verder. “Er is dan ook ontzettend veel geïnvesteerd in de trainers en opleidingen om deze zo goed mogelijk online te kunnen aanbieden. Online lesgeven is namelijk totaal anders dan voor een groep staan. Hoe zorg je bijvoorbeeld online voor interactie en houd je de deelnemers bij de les? Er zijn daarom een aantal workshops georganiseerd over hoe het beste online les kan worden gegeven. 


Maar er zijn nog steeds een aantal zaken die kunnen worden verbeterd, aldus Van ’t Klooster. “Het online leren vraagt ontzettend veel van de deelnemers. Het vraagt veel meer zelfdiscipline. Iedereen snakt er naar om weer fysiek opleidingen te gaan volgen, maar na de coronapandemie is één ding zeker. Het online opleiden zal zeker blijven. De balans vinden tussen face-to-face en online is dan essentieel.”


De focus op opleidingen door werkgevers is in sommige sectoren minder geworden door de coronacrisis. Van ’t Klooster: “Maar in andere sectoren hebben we ook kunnen zien dat er nog altijd grote tekorten zijn, zoals in de zorg en techniek. Het is belangrijk om juist in sectoren waar het niet goed gaat niet te gaan zitten wachten op wat er gaat gebeuren maar goed na te denken over wat je wilt en kunt en waar je je talenten kunt inzetten. Gebruik de tijd die je hebt goed en als je thuis zit omdat je winkel is gesloten kun je jezelf afvragen of je je niet wilt laten omscholen of bijscholen. Het leren is daarnaast nog nooit zo gemakkelijk geweest door bijvoorbeeld nieuwe concepten als ‘all you can learn’. Voor een vast bedrag per maand kun je verschillende korte cursussen doen die jou aanspreken. Het trainen en opleiden wordt zo maatwerk en hierdoor nog laagdrempeliger. De cursussen kun je thuis online volgen en zijn van korte duur. En de werkgever zou het relatief kleine bedrag per maand kunnen vergoeden. Het allerbelangrijkste is dat het leren en opleiden niet alleen zinvol is maar ook leuk wordt en blijft. Want een leven lang leren is ook hartstikke leuk!”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles