European Media Partner

Beleg in het Nederlandse MKB met TFH Holland

TFH Holland biedt particuliere investeerders de mogelijkheid om in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) te investeren. Het Nederlandse MKB heeft in het verleden zeer goed gepresteerd en heeft het vastgoed en beursgenoteerde aandelen verslagen met een gemiddeld rendement van 11,2 procent op jaarbasis.

MKB

“Het loont om te investeren in het MKB”, vertelt Nick Jacobs, algemeen directeur THF Holland Group. “Investeren in het MKB kent twee grote voordelen. In de eerste plaats kent het MKB minder koersschommelingen dan beursgenoteerde aandelen. Op de tweede plaats heeft het MKB grotere tussentijdse inkomsten dan de huur op vastgoed. Echter brengt beleggen (altijd) risico’s met zich mee. Om die risico’s te verkleinen zorgen wij ervoor alleen dat we alleen volwassen MKB bedrijven aannemen en niet start-ups of ondernemingen die korter dan zes jaar bestaan en richten wij ons alleen op sectoren die sterk groeien, zoals ICT, cyberveiligheid, voeding en gezondheid.” 


Uniek

De bedrijven waarin TFH Holland participeert worden conservatief gefinancierd. Jacobs: “Wij halen met TFH Holland alleen eigen vermogen op en geen vreemd vermogen. En we maken in principe geen gebruik van bankleningen om overnames te financieren. Dit zorgt ervoor dat risico’s aanzienlijk worden gereduceerd. Maar bankfinancieringen worden niet helemaal uitgesloten. Het kan namelijk voorkomen dat bij een uiterst stabiel bedrijf een banklening waarde toevoegt aan de portefeuille. Dit noemen wij ook wel ‘een slim financieringsbeleid’. Het reduceert risico’s, maar zorgt ervoor dat wij kunnen profiteren van additioneel rendement wanneer dit verantwoord is.” Daarnaast wordt het vermogen van de investeerders van TFH Holland direct en indirect over meer dan dertig verschillende MKB-bedrijven verspreid. “Zo krijg je een optimale spreiding, waardoor een eventueel negatief resultaat van één of zelfs vijf bedrijven weinig impact op het rendement heeft.”


Transparant

“Wij geloven dat informatievoorziening en transparantie de sleutels zijn tot vertrouwen”, gaat Jacobs verder. “Om deze reden hebben we een fonds administrateur ingeschakeld die op basis van een directe koppeling met de bankrekening van de fondsen de investeerders toegang geeft tot het Investor Portal. Investeerders kunnen hier 24/7 inzien wat er met hun geld gebeurt. Daarnaast geven wij participaties uit, waardoor de investeerder eigenaar wordt van het fonds. De investeerder deelt als gevolg 90 procent mee in de winst van de MKB-bedrijven.


Bent u geïnteresseerd in het beleggen in het Nederlandse MKB? Ga dan naar onze website www.tfh-holland.nl

Delen

Journalist

Related articles