European Media Partner

Bedrijfsleven omarmt elektrisch rijden

De keuze voor elektrisch rijden is niet alleen een switch naar een ander vervoermiddel. Met afscheid van een traditioneel aangedreven wagen maak je ook de keuze voor een alternatief dat meer fun en ervaring biedt, stelt autoliefhebber Arjan de Putter, die op tal van niveaus betrokken is bij de promotie van duurzame mobiliteit.

De Putter is niet alleen voorvechter van duurzame mobiliteit, hij is ook onbetwist ervaringsdeskundige. In 2016 verbrak hij het bestaande wereldrecord 48 uur elektrisch rijden en sinds vorig jaar mag hij zich wereldrecordhouder 24 uur waterstofelektrisch rijden noemen. Terug naar de hoofdkwestie: breekt de elektrische auto door als vervoermiddel in het zakelijke domein? Daarover bestaat geen twijfel, benadrukt hij. Het comfort en de ervaring zijn belangrijke aanjagers daartoe, hoewel er tegelijkertijd ook beren op de weg bestaan.

 

“Uitdaging op dit moment is vooral hoe we het elektriciteitsnetwerk zo kunnen inrichten dat elektrische autorijders daar volop van kunnen profiteren? Mensen hebben behoefte aan een grote actieradius, hetgeen betekent dat ze het gemak willen ervaren van breed beschikbare laadmogelijkheden. Zo ver zijn we helaas nog niet”, stelt De Putter, die niettemin eveneens aangeeft dat er scenario’s bestaan om dit proces te versnellen.

Delen

Journalist

Hugo Schrameyer

Related articles