European Media Partner
Julius Jaspers ETEN & DRINKEN

Barbecuetips voor deze zomer: less is more

Wij hebben in Nederland de neiging om veel stukken vlees op de barbecue te gooien. Maar: “Daardoor is de kok altijd de sjaak”, zegt Julius Jaspers, topchef en schrijver van kookboeken. “Hij of zij staat constant bij de barbecue. Dat is ongezellig en onnodig. Doe eens gek en kies voor maar een of twee stukken vlees.”


“Neem bijvoorbeeld een lekker stuk procureur (varkensschouder) die je vanaf twee uur ’s middags lekker laat garen”, gaat Jaspers verder. “Vervolgens leg je iets op de barbecue wat snel klaar is. Dunne lamskoteletten, ofzo.”


Een procureur kun je bij iedere slager halen, zegt de eigenaar van Julius Bar&Grill tot slot. “En let er dan op dat je ‘m niet inwrijft met een marinade, maar met droge kruiden, want anders gaat dat geheid voor fik zorgen. Iedereen moet weten: a barbecue works without flames!” 

Delen

Journalist

Related articles