European Media Partner

Autoleasebranche speelt belangrijke rol bij verduurzaming wagenpark

Autoleasemaatschappijen zijn ‘de spin in het web’ van consument, bedrijfsleven en overheid bij de invulling van toekomstige mobiliteit. Dat vindt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

“Elektrisch rijden is nog niet het ‘nieuwe normaal’, maar we zien wel dat bedrijven werken aan de elektrificatie van het wagenpark”, zegt Directeur Renate Hemerik van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Een van de instrumenten waarmee werkgevers handen en voeten kunnen geven aan hun mobiliteitsbeleid is het mobiliteitsbudget. Hiermee kunnen medewerkers, binnen de kaders van de mobiliteitsregeling van hun bedrijf, zelf bepalen hoe ze voor hun werk reizen. Dat kan het OV, een taxi/Uber, e-bike, auto (lease, deel, privé) of scooter zijn. Of een combinatie hiervan. “Het mobiliteitsbudget komt na jaren van terughoudendheid wat hoger op de agenda, maar het loopt zeker nog geen vaart. Je ziet wel dat werkgevers én werknemers steeds meer zoeken naar de meest optimale beantwoording van de mobiliteitsvraag.”


Volgens Hemerik hebben autoleasemaatschappijen een belangrijke adviserende rol bij het verduurzamen van het Nederlandse wagenpark. Met de juiste analyses van het wagenpark en met de juiste kennis van het aanbod, kunnen ze bedrijven goed adviseren over de implementatie van elektrisch rijden. “De autoleasebranche tekent voor bijna de helft van alle nieuw verkochte auto’s in Nederland. Dat betekent dat de branche voor een versnelling kan zorgen als het gaat om schone, zuinige én veilige auto’s op de vaderlandse wegen.” Nederland telde eind 2018 (het recordaantal) van 1 miljoen leaseauto’s, waarvan 150.000 private leasecontracten, becijferde de VNA. Het toenemend aantal leaseauto’s levert een bijdrage aan de vergroening van de automobiliteit in Nederland, stelt Hemerik. “Een gemiddelde nieuwe leaseauto levert per kilometer minder CO2-uitstoot dan andere auto’s.” 


Bij private lease is er volgens haar nog een extra voordeel. “Consumenten die kiezen voor een private leaseauto stappen daarmee uit een vaak oudere privéauto. Als je bedenkt dat de gemiddelde privéauto ruim 10 jaar oud is en je bij private lease in een nieuwe auto gaat rijden, dan is dat winst in de strijd tegen de CO2-uitstoot. Verder hebben nieuwe auto’s meer veiligheidsopties. En dat is weer goed voor de verkeersveiligheid.” Hemerik noemt het cruciaal dat werkgevers de tijd krijgen om hun beleid af te stemmen op de beleidsmaatregelen van de overheid. “De werkgever moet ruimte krijgen om de beweging naar duurzame mobiliteit te maken. Je kunt je beleid niet van de ene op de andere dag omgooien. Daar komt bij dat het ook praktisch gezien erg lastig is om snel om te schakelen. Als je bijvoorbeeld je steentje wilt bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot door de aanschaf van elektrische auto’s, dan kost het al snel een zes maanden tot een jaar voordat je dit in de praktijk kunt brengen. Want zo lang is op dit moment bijvoorbeeld de levertijd van een elektrische auto.”


Ze noemt het positief dat het kabinet vanaf 2020 naast nieuw ook de aanschaf van tweedehands elektrische auto’s stimuleert. Daarvoor is tot 2024 €100 miljoen beschikbaar. Daarnaast worden de komende tien jaar 1,8 miljoen laadpunten in Nederland geplaatst. “Het is belangrijk voor de vergroening van het Nederlandse wagenpark dat nieuwe, maar ook de tweedehands elektrische leaseauto’s hun weg naar de consument vinden. Ook het creëren van laadpunten is belangrijk. Het laden van je elektrische auto moet net zo makkelijk worden als het laden van je mobiele telefoon.”

Delen

Journalist

Related articles