European Media Partner

Artificial Intelligence in de hotelbranche

3 vragen aan Mark Struik, Commercieel directeur Postillion Hotels


Hoe kan artificial intelligence in de hotelbranche worden ingezet?

“Artificial Intelligence kan ondersteunen in het verkoopproces. Er komen dagelijks veel mails binnen van mensen die hotelkamers, vergaderzalen of congreszalen willen boeken. Momenteel wordt dat allemaal met de hand overgetypt in een systeem, AI kan dat vereenvoudigen. Daarmee wordt alles in het systeem gezet en gelijk teruggekoppeld aan de gast.”


Waarom is het belangrijk om mee te bewegen met digitale ontwikkelingen zoals AI?

“Digitalisering is branche overschrijdend en heeft overal invloed op, dus ook op de hotellerie. Het kan de branche efficiënter maken en kan een flinke kostenbesparing opleveren.”


Wat is het voordeel voor de gasten?

“Het proces gaat een stuk sneller. AI kan een reservering meteen in het systeem zetten en een bevestiging doorsturen. Ook is het antwoord veel accurater. Als een mens een e-mail leest kunnen zij ongeveer 87 procent van het gevraagde goed interpreteren. Bij AI kan dit oplopen tot wel 93 procent. En als er nog informatie mist om een goede offerte te maken, dan herkent AI dit ook. De gast kan deze dan direct aanvullen en er wordt niks meer gemist. Daarnaast is het ook een manier om de gast gelijk iets extra’s aan te bieden, zoals een andere locatie wanneer de eerste keuze niet beschikbaar is. Allerlei innovaties die de gastbeleving verrijken, en daar gaat het uiteindelijk om.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles