European Media Partner
Robert Kwakman, Directeur KIVO INDUSTRIE

Aantal Nederlandse bedrijven in plastic industrie met Der Blaue Engel certificaat groeit

Het Duitse keurmerk Der Blaue Engel geeft aan dat het gecertifi- ceerde product minder milieube- lastend en veiliger is dan verge- lijkbare producten. In Nederland zijn inmiddels vijf plastic produ- centen die een certificaat hebben gekregen.

Plasticleverancier en producent KIVO ontving onlangs een Blaue Engel certificaat voor hun potgrondfolie, die gemaakt is van gerecycled plastic. “Veel mensen weten het misschien niet, maar aan de folie van potgrondzakken worden hoge eisen gesteld. De kleuren moeten spreken en er mogen geen afwijkingen in de foto’s op de zakken te zien zijn”, legt Robert Kwakman, directeur van KIVO, uit. “Het is ons gelukt om met tachtig procent rege- neraat een potgrondzak te maken die dezelfde kwaliteit heeft als een zak van virgin materiaal. We zijn heel trots op dit resultaat.”


Volgens Kwakman kan er ook worden gekozen voor een zak van vijftig procent regeneraat, als klanten de stap naar tachtig procent te groot vinden. Deze zakken hebben overigens niet het keurmerk van Der Blaue Engel. “Maar we merken dat er steeds meer interesse is in de zakken met het keurmerk, ook al heeft die zak soms een wat donkerder kleur dan wat de klant gewend is. Ze nemen dit voor lief, aangezien het keur- merk ook als een mooie marketingtool kan werken.”

Delen

Journalist

Claudia Pietryga

Related articles